Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. november 13.

Videón a frontális baleset előtti másodpercek - dashcam rögzítette a szemközti sávba áttérő BMW-t

A fedélzeti kamerának köszönhetően láthatjuk és hallhatjuk a súlyos baleset előtti másodperceket. A német rendszámú BMW vezetője elaludt a volánnál, az autója nagy sebességgel tért át a szemközti sávba. A Renault kisbusz vezetője bravúrosan kerülte el a frontális ütközést, a mögötte érkező Volkswagen vezetőjének viszont már esélye sem volt félrehúzódni az irányítatlanul haladó gépkocsi elől.

Egy ijedt kiáltást követően a fedélzeti kamerás Renault kisbusz vezetője a padka széléig kormányozta utánfutós járművét, majd azonnal visszatért a 84-es számú főútra, miután a BMW mind a négy kerekével áttért az ő sávjukba. A kisbusz utasainak reakcióiból kiderül, tisztában voltak azzal, hogy életveszélyben voltak.

Elsőként arra gondoltak, hogy a BMW vezetője rosszul lett a volánnál, a sofőr pedig tényszerűen megállapította, hogy a szembejövő eltalálta az utánfutójukat. Ezután mindannyian kiszálltak, hogy megnézzék, mi történt. Ekkor szembesültek azzal, hogy a BMW frontálisan ütközött a mögöttük haladó Volkswagennel. Ezeket a pillanatokat már kivágtuk a videónkból, amelynek második felében megmutatjuk a baleset helyszínét és a roncsokat.

DSC_2592

A BMW német vezetője és hölgy utasa súlyosan megsérült, a sofőr nem használta a biztonsági övét és fejjel törte be a szélvédőt. Az elsődleges hírekkel ellentétben súlyosan megsérült a Volkswagen magyar vezetője is, akinek az autójában nem nyílott ki a vezető oldali légzsák, mivel azt korábban kiszerelhették belőle.

DSC_2615

A Renault kisbuszban senki sem sérült meg, köszönhetően a sofőr gyors reakciójának.

Frontális baleset Zsédenynél - elaludt a BMW német sofőrje



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.