Barion Pixel
2018. október 18.

Újabb veszélyes előzést rögzített dashcam a szombathelyi Zanati úton

A pickup vezetője nem volt szívbajos, hiába mutatott pirosat a lámpa, átment a szemközti sávba, hiszen arra nem vonatkozik a jelzés, legalábbis az ő értelmezése szerint.

A felvételt 2018. október 18-án rögzítette egy autós, aki kifelé tartott Szombathelyről a négysávos Zanati úton. A videóban feltűnő pickup vezetőjének nem volt elég a rendelkezésre álló két sáv, így egy rövid időre igénybe vette a szemből érkezők sávját is.
 

A mutatvány sajnos nem egyedi, de egyre több embernek van fedélzeti kamera az autójában, ami rögzíti ezeket a veszélyes manővereket. Nem egy sofőr faragott már rá arra, hogy videón nézhették vissza a közlekedési rendőrök a száguldást és életveszélyes előzéseket. És mi a jellemző reakció a fülön csípett autósok részéről? "Sietnem kellett, mert..."

Mi viszont több tucat olyan esetről számoltunk már be az elmúlt években, amikor a siető sofőr soha nem érhetett már oda, ahová robogott, vagy ami még rosszabb, egy vétlen itta meg a levét a sietségnek, mivel rosszkor volt rossz helyen.

Pórul járt motoros

A mostani videóban látott útszakaszon korábban már balesetet szenvedett egy motoros, aki a pickuphoz hasonlóan a szemközti sávban akarta megkerülni a lámpánál álló járműveket, de az egyik autó megkezdte a balra kanyarodást, mivel nem számított a szabálytalan járműre. A balesetet fedélzeti kamera rögzítette, szintén tanulságos.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.