Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. január 03.

Ne dőljön be a Mystery Box-nak, akinek nincs kidobnivaló pénze

Egy cég sem fog milliós értéket beletenni a 19 dollárért árult dobozba, de sokan hisznek még a csodákban.

"Utolsó nap, már csak pár darab maradt, kiszórjuk a raktárkészletet" - ilyen és ehhez hasonló szövegekkel próbálják vásárlásra bírni a közösségi oldalak látogatóit olyan webshopok, amelyek néjány napja működnek csupán, így az is kérdéses, milyen megmaradt árukészletük lehet?

Nem mondjatjuk, hogy nem árulnak zsákbamacskát, hiszen pont azt árulnak. Nem mondják meg, mi van a 15-50 dollárért árult dobozokban, viszont a képeknél már nem szerénykednek. Milliós fotófelszerelés, félprofi kamera virít a montázsban és ügyesen beszerkesztve márkázatlan sportkamera, ahol a 4K jelölés nem a felbontást jelenti, hanem "valamiért" éppen ez a kamera típusa.

Egy másik cég okostelefont, töltőt, memóriakártyákat és egyéb meglepetéseket ígér 29 dollárért, de még egyetlen lelkendező hozzászólás sincs olyan vásárlótól, aki örülne a doboz tartalmának. Mondjuk olyan sincs, aki egyáltalán kapott volna bármit.

Semmit nem veszít az, aki nem dől be a kecsegtető ajánlatnak

Több olvasónk is kérdezte az elmúlt napokban, hogy megéri-e, érdemes-e ilyen mystery box-ot vásárolni? Biztosra nem mondhatjuk, hogy nem, de véleményünk szerint ilyet csak olyan vegyen, akinek van kidobnivaló pénze, amit nem sajnál, ha elveszíti.

Ami egyértelműen a "beruházás" ellen szól:

-Frissen alapított, ellenőrizhetetlen, zavaros nevű webshopok
-A cég elérhetőségének hiánya
-Visszaszámláló, vásárlást siettető eszközök
-Folyamatosan törlik a hozzászólásokat (pl. a hirdetés alatt 230 hozzászólás van feltüntetve, de a hozzászólásoknál csak 8 látszik)
-Irreális ajánlat (pl. 19 dollárért 4000 dollár értékű meglepetés és az árban benne van a postaköltség is)

Lefordítva a hétköznapokra: Ha Ön egy áruház parkolójában vásárolna új iPhone-t lezárt dobozban egy csuklyás ismeretlentől 6000 forintért azzal a feltétellel, hogy csak ötthon bonthatja ki a dobozt, akkor nyugodtan vásároljon Mystery Box-ot is. Egyébként egyszerűen hagyja figyelmen kívül a hirdetést és ne rágódjon azon, hogy "de mi van akkor, ha igaz, amit állítanak"?

Éppen nagyképernyős okostelefont bont ki valaki sok másik termék mellett. Megéri, nem?

Természetesen örömmel fogadjuk azoknak a beszámolóját is, akik 10-50 dolláros ráfordítással több ezer Euró értékben kaptak műszaki cikket és ezt valamilyen módon igazolni is tudják.

Visszáru, hibás termék ömlesztve

Az Egyesült Államokban régóta ömlesztve is értékesítik a kereskedésekhez visszaküldött termékeket. Ezek sokszor nem a zúzdába, vagy hulladéklerakóba kerülnek, hanem felszámolókhoz, akik ömlesztve értékesítik ezeket, ahogyan az alábbi példán is látszik.

Ömlesztve eladott visszáru

Az is látszik, hogy bár lényegesen a kiskereskedelmi ár alatt lehet megszerezni a termékeket, de ez nem azt jelenti, hogy 30 dollárba kerül a több ezer eurós termék. Ráadásul ezeknek a szállítási költsége sem elhanyagolható.

Ömlesztve eladott visszáru

Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy a gyakran több raklapnyi visszáru sok olyasmit is tartalmazhat, amire esetleg semmi szükség, vagy tényleg valamilyen gond volt a termékkel. Az alábbi oldalon sok ilyen dobozt árulnak, jellemzően több száz, vagy több ezer dollárért.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.