Szerző: 112Press 2020. március 04.

Sajnálom a kárt! - írta cetlire az autónak nekihajtó sofőr, majd megadott egy kamu számot

Szombathelyen történt a klasszikus eset, március 2., hétfő este és másnap reggel között. Egy piros, vagy bordó színű autó okozta a sérülést a kék Fordon.

Közösségi oldalakon is próbálja megtalálni Fordja megrongálóját egy szombathelyi károsult. Az autóval hétfőn este leparkolt párhuzamosan az úttesttel, majd másnap reggel elhűlve látta a kocsi bal oldalának megrongálódását.

Ezt hagyta hátra az ismeretlen

A tulajdonos kicsit megkönnyebbült, amikor felffedezte a cetlit a szélvédő mögött, de a megadott számon "előfizető nem kapcsolható" - küzölte a géphang. Ekkor még nem gondolt rosszra, azt hitte, hogy elnézte valamelyik számot. A következő szám ki volt kapcsolva a forgalomból, majd az újabb próbálkozásra egy Péter vette fel, valahol az ország másik felén.

Kamu telefonszám és valószínűleg a név sem igazi

Ez már okot adott az aggodalomra.  A hölgy megpróbált a cetlin látott adatok alapján is kutakodni, de így sem járt sikerrel. Aztán belefutott egy autóba, aminek a törött hátulján kék festéknyomok voltak, olyan színű, mint az ő autója. De ez a nyom is tévesnek bizonyult, az autó tulajdonosa maga is károsult. Évekkel ezelőtt törték meg az autóját, de ő még kamu cetlit sem kapott. Akkori fényképekkel igazolta az általa elmondottakat. A kár kijavítása százezres tétel lett volna, ezt nem vállalta be.

A Ford tulajdonosa bejelentést tett a rendőrségen, a rendőrök lefényképezték az autó sérüléseit és a helyszínelő azt javasolta, hogy figyelje ő is a piros/bordó színű autókat, hátha...

A jelölt helyen parkolt a kék Ford Fotó forrása: Google Maps

A jelölt helyen parkolt a kék Ford


Piros autó, friss sérülésekkel

Mivel a baleset este, éjszaka, vagy hajnalban történt, így jó eséllyel helyi, vagy Vas megyei lehet a károkozó. Érdemes tehát megszemlélni az ottani ismerősök piros, vagy bordó autóját, nincs-e rajta kék festéknyomos sérülés? Ha van, akkor az feltehetőleg nem őz, vagy kutya elütésekor keletkezett.

Régi trükk - Köszönjük, Emese!

A cetliírás kamu adatokkal régi módszernek számít. A károkozó úgy gondolhatta, hogy valószínűleg más is látta, hogy mit tett, ezért kiszállt, látványosan írt egy cetlit, amivel megnyugtathatta a kíváncsiskodókat, akik azt hihették, hogy egy talpig becsületes sofőr éppen megadja az adatait. A Horváth Emese név nagy valószínűség szerint egy hasraütéssel kreált név.

 

Végezetül kérjük "Emesét", hogy ha magára ismer, akkor jelentkezzen a károsultnál, vagy küldje el neki a papagájt az adataival...


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.