Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. szeptember 23.

Messengeren kért segítséget tőlünk a férfi, megtalálták a rendőrök

Segítségkérő üzenetet kaptunk az oldalunk Messenger alkalmazásán egy elvileg fuldokló férfitől. Mivel nem válaszolt az üzenetünkre, tárcsáztuk a 112-es segélyhívó számot.

Különös üzeneteket olvasott munkatársunk késő este a 112Press bejövő Facebook Messenger bejegyzései között. Az egy-két szavas, kevert betűs üzenetekből arra lehetett következtetni, hogy a férfi bajban van, fullad. A kijelzett idő szerint a felfedezés előtt 40 perccel írt a férfi egy Győr-Moson-Sopron megyei településről.

Messengeren kért segítséget a férfi

Feltehetőleg az automata helyesírásjavítónak köszönhető, hogy az üzenet írója egy „focibánya” mellől kért segítséget, a településre rákeresve focipálya volt a faluban, bánya viszont nem.

A férfinek azonnal megírtuk, hogy a 112-es számot hívja és mondja el, hol van, de az üzeneteinket nem olvasta.

Munkatársunk próbálta felvenni az üzenete alapján komoly bajban lévő férfivel a kapcsolatot

Munkatársunk 21:29-kor tárcsázta a 112-es segélyhívószámot és elmondta, hogy egy segélykérésnek tűnő üzenet miatt telefonál, de nem tudja, hogy az valós-e, vagy csak egy rossz tréfa. A bejelentést azonban azonnal komolyan vették, az üzenet szövegének beolvastatása után kérték még az üzenet írójának a nevét, majd kapcsoltak az érintett kapitányság ügyeletére.

Itt már nem kellett mindent elmondani, mivel a kapcsolásra az előzmény is megjelent a rendőrségnél. Néhány kérdés tisztázása után a vonal túlsó feléről megnyugtatták kollégánkat, hogy ellenőrzik a focipálya környékét.

A 112-es segélyhívószámon komolyan vették a bejelentést

22:02-kor érkezett egy telefonhívás a rendőrségtől, hogy több ember is körbejárta a pályát és ellenőrizték a környező utcákat, érdeklődtek az italboltnál is, de senkit sem találtak, aki bajban lett volna. Munkatársunk közben megkereste az üzenet írójának Facebook-profilját (ezt automatikusan nem lehet megnyitni a céges profilra érkező üzenetekből) és a profil linkjét bediktálta a telefonáló rendőrnek, aki elmondása szerint felírta azt.

Mint kiderült, valóban utána néztek és a feltöltött képek alapján gyorsan azonosították a településen élő férfit. 22:20-kor már arról kaptunk értesítést, hogy a férfit a szülei lakásában megtalálták, mélyen aludt és nem igazán emlékezett semmire. (Ugyan ezt a telefonáló nem mondta, de arra következtetünk, hogy ehhez az illető ittassága is hozzájárult.)

A férfi megmutatta a telefonját a rendőröknek, ahol már egyetlen 112Press-nek írt üzenet sem volt, (mert azokat kitörölte) viszont az általunk írt sorokat megtalálták, tehát egyértelműen azonosítani tudták, hogy a keresett személyt találták meg, aki egyáltalán nem szorult orvosi ellátásra.

Az eset tehát több szempontból is megnyugtatóan zárult. A segélyhívó központban komolyan vették a közel háromnegyed órával korábban írt, kissé zavaros üzenetet és a rendőrök sem vették félvállról az éjszakai keresést, ennek köszönhetően már mi sem izgultunk, hogy vajon nem haldoklik-e valahol egy ember, aki tőlünk próbált segítséget kérni?

Az üzenetíró reggel valószínűleg már nem is emlékezett a „remek tréfára”. A rendőrök érkezésétől meglepődött szülei remélhetőleg emlékeztették rá ébredés után.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.