2016. május 14.

Szemétledobóba száműzte felesége a kalapácsos támadót? - Videó az előzetesbe tételről

Előzetesbe került H. Gábor, aki kalapáccsal támadt alvó feleségére. A házban tett látogatásunkkor kiderült, nem olyan fekete-fehér ez a történet, mint amilyennek először tűnt.

A szombathelyi H. Gábornál május 9-én kattant be valami. Egy kalapáccsal esett neki alvó feleségének, majd valamivel megvagdosta az asszonyt és elmenekült. A szúró- vágóeszköz a rendőrségi óvatos fogalmazásból ítélve nem kés volt, egyelőre nem tudjuk, mi lehetett a másodlagos támadó tárgy, csak annyi valószínű, hogy éle volt (pl. egy olló is lehetett). A fején és felsőtestén súlyos sérüléseket szerzett  asszony a lépcsőházban látott nyomok alapján négykézláb, vagy kúszva indult segítségért. Szomszédjától azt kérte, mentsék a gyerekeket. H. Gábor addigra messze járt.

Azt, hogy mivel menekült, egyelőre nem tudjuk, a házban lakók nem tudták megmondani, volt-e autója, motorja, egy férfi szerint kerékpárja biztosan volt. A helyszíni kihallgatás során a rendőrök a Bolyai János utca irányába indultak vele, feltehetőleg erre indult el az éjszakában. Olvasóink a 11-es Huszár úton is látták a korábbi videónkon is megörökített "konvojt", illetve egy olvasónk jelezte, hogy Meggyeskovácsitól távolabb, egy mezőgazdasági útra látott befordulni két rendőrautót. Ez alátámaszthatja azt a korábbi információnkat, hogy H. Gábort nem a településen fogták el, hanem azon kívül. A férfit három nappal a támadás elkövetése után fogták el.

Kérdésünkre az ügyészség szóvivője elmondta, hogy a házaspár gyermekeit a cselekmény elkövetése után a hatóság  azonnal a sértett közeli hozzátartozójához vitte, illetve értesítették az illetékes gyermekvédelmi hatóságot is.

Mint azt korábban megírtuk, a párnak három gyermeke van. Azt a házban lakók is megerősítették, hogy a férfi rajongott mindhárom gyermekéért. A házaspár kapcsolata azonban egy ideje megromlott.

A házban lakók több komoly veszekedést is említettek, megjegyezve, hogy nem az előzetesbe került H. Gábor kiabálását hallották.  Visszatérő momentum volt az is, hogy az asszony több alkalommal is kizárta férjét a lakásból, aki ilyenkor a szemétledobó előtt elhelyezett kis ágyon aludt. Megnéztük a szemétledobót is, hogy lehet-e valóságalapja a történetnek és megtaláltuk az ágyat...

"A nő az erősebb akaratú kettejük között, a férfi  pedig azt tette, amire a felesége utasította. Nem tudott elszakadni az asszonytól, pedig talán kellett volna" - ecsetelte egy férfi.

Az biztos, hogy H. Gábor a lehető legrosszabb megoldást választotta, amivel komoly eséllyel elvágta magát attól, hogy láthassa felnőni a gyerekeit, hiszen valószínűleg hosszú évekre rács mögött marad. Információink szerint a megtámadott asszony nincs életveszélyben.

Az esettel kapcsolatban számos egyéb információ birtokába jutottunk, ezeket azonban a tárgyalásig nem osztjuk meg Olvasóinkkal.

Előzetesbe került a kalapácsos támadó - helyszíni képekkelHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.