Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. június 28.

Felesége fején törte el a kalapácsot- emberölési kísérlett vádolják a szombathelyi férfit

H. G. kalapáccsal, késsel és tapétavágóval próbálta megölni alvó feleségét, amíg három gyermekük a szomszéd szobában aludt. A vádlott azt mondta a nőnek, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek.

A Szombathelyi Törvényszék -dr. Varga Roland tanácsa- 2017. június 29-én 9 órától tárgyalja H. G büntetőügyét.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat egy rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Emberölés bűntettének kísérletével vádolják H. G.-t

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott a feleségét -a sértettet- 2007. körül ismerte meg, majd 2008. decemberében összeházasodtak. A vádlott 2013-tól rendszeresen italozni kezdett. A vádlott és a sértett között gyakoriak lettek a veszekedések, amelyeknek a kiskorú gyermekek is szem- és fültanúi voltak. A sértett 2015. novemberében megismerkedett egy férfival, akivel egyre szorosabbra fűzte a kapcsolatát és ezt elmondta a vádlottnak is.

Emberölés bűntettének kísérletével vádolják H. G.-t

2016. május 8-án este,  miután a gyermekek és a sértett is lefeküdt aludni a vádlott kiment az erkélyre az ott lévő kalapácsért, hogy azzal megölje a feleségét, majd többször fejbe ütötte az alvó sértettet. Az első ütés a sértett halántékát érte ettől felébredt, és sikoltozni kezdett. A vádlott mondta a feleségének, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek.

H. Gábort bilincsben vitték vissza a lakásához

Ezután a vádlott még 3-5 alkalommal fejbe ütötte kalapáccsal, közben a sértett a kezeit maga elé tartva védekezett. Az ütésektől a sértett megszédült és a padlóra került. Miután a kalapács nyele eltörött, a vádlott egy papírvágó szikét vett magához, hogy elvágja a felesége torkát. A sértett a földön csúszva megpróbált egy gázsprayt magához venni. A vádlott lefogta a sértettet és többször megvágta az arcát, torkát, mellkasát.

.

A sértett védekezése miatt kiesett a kezéből a tapétavágó, ezért a vádlott a konyhából magához vett egy 9.5 cm pengehosszúságú kést és mellkason valamint hasba szúrta a feleségét.

Elfogták H. Gábort (középen), aki kalapáccsal támadt alvó feleségére

A sértettnek a kitartó védekezése miatt sikerült kicsúsznia a vádlott szorításából, kimenekült a lakásból, majd becsengetett egy lakásba segítséget kérni, majd összeesett.

A vádlott sikertelenül öngyilkos akart lenni, majd elmenekült és a 2016. május 12-i elfogásáig Szombathelyen bujkált.

Előzetesbe került a kalapácsos támadó - helyszíni képekkel 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.