Szerző: Szombathelyi Törvényszék 2022. március 10.

4,5 év letöltendő az embercsempész felbújtójának - az embercsempész 4 évet kapott

A Szombathelyi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a büntetett előéletű férfit, aki az üzletszerűen elkövetett bűncselekmények elkövetésének felbújtója volt. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott 2020. december hónapjában rábírta társát arra, hogy a szerb-magyar határt tiltott módon átlépő személyeket szállítsa el a magyar-osztrák határ közelébe. A vádlott megállapodott a társával abban, hogy a Whatsapp alkalmazáson keresztül elküldi neki azokat a GPS koordinátákat, ahol fel kell vennie és ki kell raknia ezeket a személyeket.

A vádlott azt ígérte a társának, hogy fuvaronként 70.000 Ft-ot fog fizetni neki.

Ezt követően 2021. januárjában összesen négy alaklommal került sor arra, hogy a vádlott elküldte a whatsapp alkalmazáson keresztül GPS koordinátákat a társának, amik alapján a társa Szeged térségében felvett – a négy alkalom során - összesen 13 személyt – akik a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével léptek be
Magyarország területére – és őket a a magyar-osztrák határig szállította, hogy nekik segítséget nyújtson a határ meg nem engedett módon – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – történő átlépéséhez.

Az utolsó alkalommal mielőtt a határt elérték volna a vádlott társát a csempészett személyekkel együtt Szombathelyen ellenőrzés alá vonták és elfogták. A vádlott minden alkalommal – az utolsót leszámítva - a szállításért 70.000 Ft-ot fizetett a
társának.

Rendőrlaktanya mellett bukott le az embercsempész Szombathelyen

A döntés ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést enyhítésért, az ítélet nem jogerős.

A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

Rendőrlaktanya mellett bukott le az embercsempész Szombathelyen

A vádlott társa a korábban tartott előkészítő ülésen lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság jogerősen folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 4 év közügyektől eltiltásra és egy év járművezetéstől eltiltásra ítélte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.