Barion Pixel
Szerző: 112Press / Vas MRFK 2022. január 29.

Menekülő ukrán embercsempész hajtott kerítésbe Skodával Szombathelyen - egy ember megsérült

Az embercsempészt megpróbálták megállítani, ő viszont menekülni próbált és behajtott a szombathelyi Saághy utcába. Az ismeretlen terepen váratlanul érhette a zsákutca tábla és balra rántotta a kormányt. A túlterhelt autóval nem sikerült a manőver, bedöntötte egy ház kerítését. Elfogták.

Ahogyan arról élő bejelentkezésünkben már beszámoltunk, egy Skoda vezetője kezdett menekülni a rendőrök elől, miután az autót megpróbálták megállítani. Az ötszemélyes Skodában nyolcan ültek, egy ember megsérült a b aleset során. Őt rendőri kísérettel szállították kórházba.

Rendőri kísérettel szállították  kórházba a menekülő embercsempész autójában megsérült embert Szombathelyen

A rendőrök az autó összes utasát elfogták, az embercsempésszel együtt.

Az ukrán embercsempész magukat szírnek valló menekülteket szállított volna az osztrák határhoz - a baleset után mindenkit elfogtak

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. január 29-én, a délelőtti órákban, Szombathelyen akartak intézkedés alá vonni egy cseh forgalmi rendszámú személyautót.

A gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva bekanyarodott a Saághy István utcába, ahol nekiütközött egy ház kerítésének. A gépkocsit egy ukrán állampolgárságú férfi vezette. A járműben további hét, magát szír állampolgárnak mondó férfi utazott. A baleset során egy személy megsérült, őt kórházba szállították.

Menekülő ukrán embercsempész hajtott kerítésbe Szombathelyen

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Menekülő ukrán embercsempész hajtott kerítésbe Szombathelyen

Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Menekülő ukrán embercsempész hajtott kerítésbe Szombathelyen

Menekülő ukrán embercsempész hajtott kerítésbe Skodával Szombathelyen - egy ember megsérült




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.