Barion Pixel
Szerző: ORFK / 112Press 2021. június 14.

Frissítve: Ittasan halálos balesetet okozott korábban a gyilkos duó férfi tagja - Budapesten fogták el a kanadai körözötteket

A páros a gyanú szerint idén februárban Kanadában megölt egy férfit és életveszélyesen megsebesítették annak barátnőjét, majd Európába szöktek.

Frissítés: A cseh születésű Oliver Karafa a 2010-es évek elején Szlovákiában működtetett sikeres vállalkozást. 2012-ben, 19 évesen ittasan halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott Kanadában egy Range Rover volánja mögött.

Karafa autója a halálos baleset után - a 24 éves utas a helyszínen meghalt Fotó: thestar.com

Az áldozat a 24 éves személyi edző, David Chiang volt. A baleset után után azonnal kiszállt a cégből.

A halálos balesetet okozó Karafa 2012-ben, a baleset után Fotó: CTV

2014-ben 5 év börtönbüntetést szabtak ki Karafára. A baleset előtt egy modellügynökség figyelt fel rá, ahol kifejezetten "rosszfiús" képeken szerepelt. Cigarettával, fogdán, vagány beállásokban. A Toronto Star alábbi képe azonban nem szerepelt már a portfólióban.
 

Egy modellügynökségnél rosszfiúként fotózták korábban. Ez viszont maga az élet, miután kiengedték a fogdából Fotó: TorontoStar

Barátnője befolyásos és gazdag kínai vállalkozók gyermeke. Testvéreivel az Instagramon tűnt fel influencerként, kihaználva a testi adottságait. Az emberölés után a szülők felajánlották a segítségüket a hatóságoknak és kérték a lányukat, hogy adja fel magát, ne meneküljön.

Lucy Li, még influenszerként, a gyilkosság előtt

A kanadai rendőrség azt feltételezte, hogy a gyilkossági helyszínről fehér terepjáróval elhajtó Karafa és Li Kelet-Európába szökött, ahol Karafa befolyásos, gazdag szülei segítségével elrejtőzhet a felelősségrevonás elől. Az Új Szó beszámolója márciusból itt olvasható. Kanadában a XXI. századi Bonnie és Clyde-ként emlegették a párost, de a GTA-bűnözők nevet is rájuk ragasztották.

Korábban írtuk: A kanadai rendőrök azzal gyanúsítanak egy 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgárt és annak 26 éves szintén kanadai barátnőjét, hogy 2021. február 28-án a kanadai Hamiltonban megöltek egy 39 éves férfit, illetve több lövéssel életveszélyesen megsebesítették annak 26 éves barátnőjét.

Emberölésért körözött kanadai párt fogtak el Budapesten

A bűncselekménnyel gyanúsítható páros – Oliver K. és Lucy L. – a bűntettet követően elmenekült, és hónapok óta illegalitásban élt, kivonva magukat a felelősségre vonás alól. 

A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát, és Európában próbál elrejtőzni, ezért ellenük nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, és sajtófelhívást tettek közzé.  

A körözöttek menekülésének a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök lokalizálták a két szökésben lévő személy feltételezhető rejtőzködési helyét, majd 2021. június 12-én az esti órákban Budapest VI. kerületében, az utcán mindkét embert elfogták.  

A rendőrség Twitter üzenete a pár Európába szökéséről

Oliver K. és Lucy L. őrizetbe vételére is sor került, kiadatásukról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.