Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. december 02.

Több gyerek is kizárta a szüleit a lakásból az elmúlt hónapokban Szombathelyen - videó

Hiába csak pár másodpercre megy ki a szülő a lakásból a folyosóra, vagy az erkélyre, a tipegők néha nagyon gyorsan képesek kellemetlen meglepetést okozni. A tűzoltók pedig többnyire csak roncsolással tudják kinyitni a nyílászárót.

Videónkban Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője említ meg pár közelmúltban történt esetet és a videóban hallott hangok alapján is egyértelmű, hogy az üvegeseknek akadt dolguk a behatolás után.

Ahogyan az az összeállításban is elhangzik, a szülők megelőzhetik a kellemetlenséget, ha a lakás elhagyásakor van náluk kulcs, mobiltelefon, vagy kiékelik, kitámasztják az ajtót, hogy a gyerek ne tudja azt becsukni.

Korábbi eseteknél több olvasónk is rákérdezett arra, hogy miért az erkélyen keresztül mennek be a lakásba, miért nem a bejárati ajtót törik be?

Erkélyen ragadt édesanya Szombathelyen, a Barátság utcában

Az erkélyajtó esetén jellemzően egy üvegcserével helyrehozható a kár, az ajtó betörésekor viszont egyrészt nagyságrendekkel többet kell fizetni a helyreállításért, másrészt a javításig jó eséllyel nem lehet bezárni az ajtót. Az erkély felől pedig kisebb az esélye a hívatlan látogatóknak.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.