Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. január 08.

Világításhoz használt gyertyától éghetett ki egy komfort nélküli lakás Szombathelyen

Az egyik rendőr egy fűtéshez használt gázpalackot is kihozott az épületből a tűzoltók kiérkezése előtt. Az utcabeliek vegyes érzésekkel reagáltak a tűzre.

 Háztűzhöz riasztották a szombathelyi tűzoltókat kedden éjszaka a Nyárfa utcába. Egy kétszintes ház felső szintjén égtek a bútorok és a lakásban található egyéb tárgyak.

 
A sorházat tizenegy embernek kellett elhagynia, az érintett lakásban információnk szerint két asszony és két gyerek tartózkodott.
 
Lakástűz egy komfort nélküli házban, Szombathelyen - Fotó: Tánczos Mihály
 
Az utcabeliektől elgondolkodtató dolgok derültek ki. Megtudtuk, hogy a lakásban nincs áram és gáz, a vizet pedig csak azért nem zárta el a szolgáltató, mert azt biztosítania kell, még akkor is, ha a lakók nem fizetnek érte.
 
ny6
 
A házban gázpalackkal fűtenek és gyertyával világítanak, a szemét pedig zsákokban gyűlik különböző helyiségekben és az udvaron, bár néhány hónapja már több köbméter szemetet elszállítottak a helyszínről egy nagy konténerben.
 
Több környékbeli is elmondta, hogy a patkányok és a fertőzésveszély miatt bejelentést tettek az ÁNTSZ-nél, a hatóság azonban egy utcabéli férfi szerint átadta az ügyet a NAV-nak.
 
ny2a
 
A ház és előtere kilóg az utca többi, rendezett környezetű, felújított épülete közül.
 
ny7
 
-Sajnálom, hogy tűz ütött ki náluk, de jó lenne, ha végre a hatóságok is belátnák, hogy méltatlan körülmények között laknak itt emberek, részben önhibájukból. Ezzel azonban a lakókörnyezetüket is komoly megpróbáltatásnak teszik ki. És nem csak arról beszélek, hogy állandó problémát jelent a patkányok irtása több házzal arrébb is - kesergett egy férfi.
 

Az oltás idejére a rendőrség lezárta az utcát. Személyi sérülés nem történt.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -

Világításhoz használt gyertyától éghetett ki egy komfort nélküli lakás Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.