Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. december 06.

A lakástüzek megelőzhetők az adventi időszakban is

A karácsony előtti készülődés során ugrásszerűen megnő azoknak a tűzeseteknek a száma, amelyek a lakásokban, családi házakban keletkeznek, ezért a katasztrófavédelem évről-évre felhívja a lakosok figyelmét a magára hagyott adventi koszorúk, gyertyák veszélyeire.

Idén december 2-án kezdődött az advent, az emberek háztartásaikban gyertyákat gyújtanak, égősorokat helyeznek el a lakásban és annak környezetében.  Mindez rengeteg veszélyt rejthet magába és sok esetben lakástüzek előfordulásához vezethet, ám odafigyeléssel ezek a lakástüzek megelőzhetőek.

Kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy gyertyát ne helyezzünk el függöny, textília közelébe, ugyanis ezeken az anyagokon a tűz nagyon rövid idő alatt gyorsan terjed. A kisebb tüzeket magunktól is megpróbálhatjuk eloltani, amennyiben azonban az meghaladja a képességeinket, haladéktalanul értesíteni kell a tűzoltókat a 112-es telefonszámon, majd be kell zárni a tűz által érintett helyiséget.

 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

DSC_4545adventi_koszoru

Mindig tartsuk szem előtt, hogy az adventi koszorú, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.