Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 02.

Gyertya okozott tüzet a kilencediken Szombathelyen

Felhalmozott szemét kaphatott lángra egy gyertyától, mivel a lakásban nem volt áram.

A késő délutáni órákban kigyulladt egy 9. emeleti lakás Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában. A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol felszólították a házban lakókat, hogy biztonságuk érdekében hagyják el otthonaikat.

A 112 Press információi szerint egy fiatalember lakott a lakásban, ahol nem volt áram, feltételezhető, hogy egy égve felejtett gyertyától lobbant be a lakásban felhalmozott szemét. Az időközben hazaérő férfit rendőrautóba ültették és elvitték kihallgatásra. (Első híradásunkban a lakók által elmondottak alapján még azt írtuk, önkormányzati bérlakásról volt szó, de időközben kiderült, hogy nem az volt. A tévedésért elnézést kérünk!))

Az egyik házban élő családtól megtudtuk, hogy a fiatalembert viszonylag ritkán látták. Nevelőintézetből került a tízemeletesbe, hatalmas esélyt kapva ezzel az elinduláshoz, ő azonban nem igazán akart ezzel élni. A lakásban azért nem volt áram, mert kikapcsolták, de például az ajtajában sem volt zár. Időnként kétes alakok is felbukkantak a lakás környékén, ami zavarta a lakókat. A fiatalember gyertyákkal világított és a lakásában sok lomot is felhalmozott. Mivel elektromos zárlat nem lehetett, így feltehetőleg egy gyertya gyújtotta fel a szemetet. Egy szoba kiégett, több lakás beázott és a hő miatt feltételezhetőleg a tizedik emeleti lakás is megrongálódott.

A tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, a lakók 19 óra előtt visszamehettek a lakásaikba.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.