Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. október 16.

Gyertyával világító férfi lakásában keletkezett tűz Szombathelyen

A lakáshoz már nem először vonultak a tűzoitók. A mentők két embert szállítottak kórházba kivizsgálásra a Bem József utcai társasházból.

Erős füstszagra figyelt fel egy harmadik emeleti lakó a szombathelyi Bem József utca egyik társasházában. Azonnal tárcsázta a segélyhívót és a korábbi tapasztalat alapján volt elképzelése arról, honnan jöhet a füst.
Tűzoltók dolgoznak a Bem József utcai lakástűznél, Szombathelyen
 
A "megérzés" helyesnek bizonyult. Az első emeleti önkormányzati bérlakás ajtaja nem volt kulcsra zárva  és a lakótárs a lakásban meg is találta a 68 éves férfit, akit kisegített a sűrű füsttel telített lakásból.
 
A mentők két embert szállítottak kórházba
 
Információnk szerint egy matrac és egy faszék égett a szobában. A házban lakók elmondása alapján a lakásban már korábban kikapcsolták az áramot díjtartozás miatt, a férfi pedig gyertyával világított.  Valószínűleg ennek köze van a tűz keletkezéséhez.
 
A matrac is izzott, égett
 
A mentők a lakásból kikísért férfit és a harmadik emeleti segítőt szállították kórházba, kivizsgálásra.
 
A mentők a lakás bérlőjét és a segítségére siető férfit szállították kórházba
 
Nem az első eset
 
Azt több házban élő is említette, hogy harmadszor érkeztek tűzoltók a lakáshoz. A mostanit megelőző alkalommal pl. tűzhelyen felejtett olaj, vagy zsír füstölt a konyhában, miután a házigazda átballagott egy közeli szórakozóhelyre.
 
Tűzoltók a Bem József utcai társasháznál
 
A férfiről egyébként elmondták, hogy tanult és világlátott ember, azonban az alkohol miatt már sok éve lejtőre került az élete és úgy tűnik, hogy ebbe már ő is beletörődött. A házban lakók viszont nem szeretnének újból a tűzoltók dörömbölésére ébredni....
 
Izzó bútorokat dobtak ki a tűzoltók az ablakon a lakásból

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.