Barion Pixel
Szerző: 112Press Fotó: Olvasó 2020. szeptember 03.

A kórházból válaszolt az aggódó üzenetekre a tízemeletesről leugró férfi

Már tréfálkozott a kórházban az a 21 éves fiatalember, aki néhány órával korábban leugrott egy tízemeletes épület tetejéről Celldömölkön. A férfi óriási szerencsével úszta meg élve a zuhanást.

Frissítés: Az általunk látott felvételen a barna kabátos férfi nyugodtnak tűnik, ülő helyzetben várja a beszakadt tetejű "Mazdában" a mentőket, közvetlenül mellette egy fiatal nő áll piros táskával a járdán, a környezetükben pedig egy tucatnyian figyelik, mi történik.  A zuhanást túlélő fiatalember arcán egy karcolás látszik, a füle mellett.

És itt a vágott, kitakart kép is:

Jól van a 10. emeletről autóra zuhant férfi

 

Korábban írtuk: Komoly indulatokat váltott ki az a majdnem hihetetlen kategóriába tartozó celldömölki eset, amiről tegnap számoltunk be.

Egy 21 éves fiatal - elvileg szerelmi bánat miatt - leugrott egy tízemeletes épület tetejéről, de mivel egy fa ágai csökkentették a zuhanó test sebességét és a Mazda teteje is sok energiát elnyelt becsapódáskor, ezért a férfi túlélte a zuhanást. Sőt, beszélni is lehetett vele.

Autóra zuhant a tízemeletes tetejéről kiugró férfi Celldömölkön

Az olvasónk által küldött felvétel elvileg az ugrás előtti pillanatokat örökítette meg.(A hallható és általunk törölt beszélgetésből is erre lehet következtetni.) A videó érdekessége, hogy látszik rajta egy második személy is. Az nem vehető ki, hogy az illető esetleg rendőr, vagy civil.

(Két olvasónk is jelezte, hogy az általunk bemutatott celldömölki videó kb. egy héttel korábban készült és valamilyen szerelőket örökített meg. Ahogyan az áthúzott szövegből is látszik, feltételesen írtuk, hogy az ugrás előtti pillanatot örökítette meg a videó és most megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot a videó beküldőjével, hogy árulja el, mikor készült ténylegesen a videó. Addig az összeállítást eltávolítottuk.)

A meghiúsult öngyilkosság mentési része valószínűleg az egyik legjobban dokumentált celli eset lesz, mivel rengetegen siettek a helyszínre az eset hírére és a mentőhelikopter érkezése is sokakat a helyszínre csábított.

Túlélte a zuhanást a fiatalember - Olvasónk felvétele

Egy kórházban tartózkodó olvasónk szerint a kórházban is csodaszámba ment a fiatalember, akin nem látszott, hogy órákkal korábban egy tízemeletes tetejéről ugrott a mélybe. A telefonján válaszolgatott az aggódó ismerősei kérdéseire.

Miért kapott sok felháborodott üzenetet a fiatal a cikkünk alatt?

Elsőre talán furcsának tűnhet, miért zúdult sok ember mérge, haragja a zuhanást túlélő férfi nyakába.

Július végén sokakat megdöbbentett, amikor egy házból kiugró öngyilkos rázuhant egy babakocsit toló nőre. Az öngyilkos mellett meghalt a kocsit toló édesanya is. Sokan erre az esetre asszociáltak a mostani kísérlettel kapcsolatban.

Túlélte a zuhanást a fiatalember - Olvasónk felvétele

Mások az idegennek okozott kár miatt háborodtak fel. A Mazda tulajdonosának ugyanis semmi köze az ugró lelki problémáihoz, most viszont már neki is adódtak gondjai a járműve elvesztése miatt. Ha az öngyilkosságot megkísérlő fiatalembernek lenne is háztartási biztosítása, a legtöbb biztosítótársaság öngyilkossággal összefüggő károkat nem térít. (Kérjük olvasóinkat, cáfolják meg, ha van ilyen irányú tapasztalatuk.)

Szombathelyen több öngyilkosság is történt az idén, ahol emeletes házból ugrott ki valaki. A második emeletről kizuhanó férfi is elhunyt, ahogyan a negyedikről, vagy magasabbról mélybe ugró személy is. A GYSEV vasi vasútvonalain az idén három ember állt mozdony elé öngyilkossági szándékkal.

Kérjük olvasóinkat, hogy ha a környezetükben lévő személy öngyilkossági szándékról beszél, akkor ne engedjék el ezt a fülük mellett. Ha nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni, akkor jelezzék ezt pl. a személy hozzátartozóinak, vagy barátjának, olyan személynek, akiről feltételezik, hogy segíteni akar az illetőnek.

Komoly vita van arról is, hogy van-e joga másnak beleszólni egy ilyen döntésbe. Erre csak azt tudjuk mondani, hogy nagyon sok olyan embert ismerünk a saját környezetünkben, akiket öngyilkossági kísérlet után megmentettek és jelenleg boldog életet élnek, nem próbálkoztak többet az életük eldobásával. De olyanról is tudunk, akit megmentettek, majd néhány hónap múlva újból próbálkozott, akkor már "sikeresen".

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Lelki segély telefonszám: 116-123


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.