Barion Pixel
Szerző: Facebook / 112Press 2020. január 04.

"A f***ó rendőrök levágtak" - egy öngyilkosjelölt üzenete

Nehéz eldönteni, hogy valaki csak szórakozik az öngyilkossággal a Facebookon, vagy valóban komolyan túl van egy kísérleten.

Olvasónktól, Bencétől kaptunk egy linket egy BAZ megyei férfi bejegyzéséhez, amiben arról panaszkodik, hogy ugyan felkötötte magát, de a rendőrök levágták.

Öngyilkossági kísérlet utáni bejegyzés, vagy csak viccnek szánta a szerző?

Az üzenetről a hozzá érkező reakciók miatt nehéz eldönteni, hogy egy igazi öngyilkosjelölt bejegyzéséről van szó, vagy valaki csak szórakozik a gépe előtt ülve. A következő üzenet már arra erősít rá, hogy a férfi valóban kacérkodik a gondolattal, itt már aggódó hangok is megjelentek a hozzászólásoknál.

Egy öngyilkosjelölt bejegyzése

De vajon mi ilyenkor a teendő? Tárcsázni a segélyhívót? Ezt már több esetben megtettük olyankor, amikor valaki a környezetünkben öngyilkosságra készült. Igaz, ők nem így fogalmazták meg az utolsó üzenetüket.

Hagyni, hadd tegye meg, ha akarja?

Vagy azt gondolni, hogy ez úgyis csak üres fenyegetés, egy részeg, vagy drogos ember hőzöngése?

A Facebookon egy-egy ilyen üzenet elveszik a többi között, látszik, hogy sokan nevető emotikonokkal reagálnak rá, mások aggódnak, aztán másnap valószínűleg érdeklődve megnézik, hogy megtette-e az illető, vagy csak a szája volt nagy?

Kérjük olvasóinkat, hogy vonatkozó Facebook bejegyzésünknél mondják el, mit tartanának helyesnek ilyen esetekben?

 

 

*Megjegyzés: A "faszopó" szó jelentése: valaki, aki fadarabot szopogat. A hozzászóló által feltehetőleg keresett szót a "jegygyűrű" szó mintájára kell leírni.

 

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Lelki segély telefonszám: 116-123


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.