Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 31.

Kerékpáros tekert Renault kisáruszállító oldalába az új körforgalomban Szombathelyen

Az idős kerékpáros férfi megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították. A baleset után érdekes teóriával állt elő.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi Nárai utca és Brenner Tóbiás körút kereszteződésében, a Bagolyvár előtt kialakított új körforgalomban.
 
b_01a
 
A belváros felé tartó, Nárai utcán tekerő kerékpáros a Bagolyvár mellett elhaladva fékezés nélkül hajtott be a körforgalomba és nekiütközött  a már körforgalomban haladó Renault kisáruszállító oldalának.
 
b_10a
 
A gépjármű vezetője észlelte "nagy sebességgel" érkező kerékpárost és feltételezte, hogy nem fog megállni a körforgalom előtt, ezért fékezett és balra húzta a kormányt. Így sikerült elkerülnie, hogy elüsse a biciklist.
 
b_06a
 
Az idős kerékpáros fejsérülést szenvedett a balesetben, őt a mentők a Markusovszky kórházba szállították. Az ütközés után a biciklis mérgesen magyarázta a sofőrnek, hogy annak van elsőbbsége, aki először hajt be. Bár a baleset okozója nem egészen így gondolta, de gyakorlatilag ezzel elmondta, hogy miért hibázott a körforgalomba behajtásnál.
 
b_04a
 
A még épülő körforgalmat már kitáblázták, így minden behajtónak elsőbbségadás kötelező táblája van. A Renault egyértelműen már a körforgalomban haladt, amikor a biciklis nekiütközött. A helyszíni szemle folyamatban van, a környéken nagyobb torlódás alakult ki, amihez az útépítéshez használt gépek is hozzájárulnak.
 

Kerékpáros tekert Renault kisáruszállító oldalába az új körforgalomban Szombathelyen 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.