Szerző: 112Press 2019. július 16.

Súlyosan megsérült a kerékpáros - vészfékezve állt meg a tartályautó a körforgalomnál

A körforgalomban haladó kerékpáros asszony úgy ítélte meg, hogy a körforgalom felé tartó tartályautó nem fog megállni, ezért berántotta a féket és elesett, súlyosan megsérült, de valószínűleg jól döntött és egy súlyosabb balesetet előzött meg az esésével

A baleset kedden délelőtt történt a 89-es főút Szombathely és Gencsapáti közötti körforgalmában.
 
k16
 
A Szombathely felé tartó kerékpáros nő már bent tekert a körforgalomban, amikor megijedt a 89-es úton Bucsu felől érkező, osztrák rendszámú tartályautótól.
 
k6
 
A kerékpáros úgy ítélte meg, hogy a teherszállító sebessége túl nagy ahhoz, hogy megálljon, ezért erősen fékezett és elesett. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést, többek között csuklótörést szenvedett. A mentők kórházba szállították.
 
k14
 
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Tény, hogy a tartályautó vezetője vészfékezéssel állt meg a körforgalom bejáratánál, valószínűleg későn vette észre a kerékpárost. Az osztrák sofőr nem hajtott el a helyszínről, segített a kerékpárosnak.
 
k5
 
Ha a tartályautó behajt a körforgalomba és a kerékpáros sem fékez, akkor valószínűsíthető, hogy a biciklis a tartályautó oldalának ütközik, ami akár a jelenleginél sokkal súlyosabb sérüléseket is eredményezhetett volna, ha a jármű kerekei alá esik.

k1

 
Összezavarodott járművezetők
 
A helyszínelés idejére a kamion sávját lezárták a rendőrök, a Bucsu felől érkezők a szemközti sávban hajthattak be a körforgalomba, rendőri irányítás mellett. Ez azonban legalább fél tucat autóvezetőt megzavart, amíg a helyszínen voltunk. Ezek a sofőrök az út vonalvezetése miatt szembe akartak hajtani a körforgalomban a közlekedőkkel, csak az eléjük álló rendőrök akadályozták meg őket ebben. Hiába jelezték korábban, merre kell menni, az autóvezetők nem értelmezték a jelzést.
 

k12

 
Volt olyan, már körforgalomban haladó  autóvezető is, aki a vele szemben álló és Állj! jelzést mutató rendőr mellett akart elhajtani, mert "neki van elsőbbsége".
 
Egy kamionsofőr az Állj! jelzés után teátrális mozdulatokkal fejezte ki nemtetszését, őt megállította  a rendőr, majd tisztelgés és köszönés után megkérdezte, mi a probléma? Hebegés volt a válasz.
 

 

Súlyosan megsérült a körforgalomban tartályautó miatt kerékpárral eleső asszony Szombathely határában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.