Barion Pixel
Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. január 17.

Figyelmen kívül hagyta a Stop táblát, megsérült az elgázolt kerékpáros Győrben

Személygépkocsi elé hajtott és megsérült egy kerékpáros Győrben csütörtökön éjjel. A kerékpáros nem adott elsőbbséget a személyautónak.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Kossuth Lajos utca és az 1-es számú főút kereszteződésében, 2020. január 16-án az éjjeli órákban.

Fotó: Győr-MS MRFK

Egy 39 éves férfi közlekedett kerékpárral a Liget utca felől, a Bécsi út irányába. A Kossuth Lajos utca és az 1-es számú főút kereszteződéséhez érve, a kerékpárosok forgalmát szabályzó "Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, a Béke híd felől, Abda irányába haladó személygépkocsi elé hajtott.

Fotó: Győr-MS MRFK

Az autó vezetője az ütközés elkerülésének érdekében vészfékezett, de az ütközést már így sem tudta elkerülni. Az elütött kerékpáros az úttestre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

A biztonságos közúti közlekedés elengedhetetlen feltétele a kerékpárosok esetében is a közlekedési szabályok pontos ismerete és azok megtartása. Egyre gyakoribb, hogy a biciklista a gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűt hajtva halad át. Ez nemcsak szabálytalan, de balesetveszélyes is, ezért a kerékpárosnak, ha a közúti jelzésből más nem következik, járművéről le kell szállnia és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia.

A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.