Szerző: 112Press 2019. július 23.

Toyota elé kanyarodott egy idős kerékpáros Szombathelyen

A Szűrcsapó utcában a Paragvári utca felé haladó kerékpáros férfi balra akart kanyarodni a kerékpárútra, de nem vette észre a szemből érkező Toyota személyautót, aminek sofőrje vészfékezéssel el tudta kerülni a komolyabb bajt, de a biciklist így is mentő szállította kórházba.

Nagyjából abban a percben, amikor leszállt a rigácsi baleset helyszínéről érkező mentőhelikopter a Markusovszky kórház helipadjára, sérüléses baleset történt a közeli Szűrcsapó utcában.
 
DSC_6222
 
A Rohonci út felé tartott egy Toyota személyautó, amelynek a vezetője fokozott körültekintéssel haladt át a Bolyai utca kereszteződésénél található kijelölt gyalogátkelőhelynél, a sofőr azonban nem számított arra, hogy a szemből érkező kerékpáros elé kanyarodik.
 
DSC_6236
 
A Toyotát vezető férfi vészfékezett és félrehúzta a kormányt, de érintőlegesen ütközött a 77 éves biciklis Csepel kerékpárjával. Az idős férfi az aszfaltra esett, de azonnal felkelt és azt mondta, hogy semmi baja, mentőt sem akart hívatni magához. Az autó vezetője viszont - nagyon helyesen - ragaszkodott a mentő kihívásához. A kerékpárost végül kivizsgálásra kórházba szállították, információnk szerint könnyű sérülést szenvedett.
 
DSC_6230
 
Az autóban két kislány is ült, gyermekülésben, szabályosan bekötve. Az édesapjuktól megtudtuk, hogy a legrövidebb utakra is bekötik a lányokat, ez teljesen természetes náluk indulás előtt. A gyerekek így csak megijedtek a balesetnél, de semmi bajuk nem esett. Jelezzük, egy ilyen városi vészfékezés éppen elég ahhoz, hogy a biztonsági övét nem használó gyerek kizuhanjon az ülésből és arc-, mellkas- és végtagsérülést szenvedjen.
 
DSC_6238
 
Megtudtuk, hogy a két kislánynak nem ez az első átélt balesete. Tavaly karácsonykor az édesanyjuk autója nagyvaddal ütközött, a gyerekek akkor is biztonságban átvészelték a karambolt.
 
DSC_6232
 

A Szűrcsapó utcai helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom. Megjegyezzük, hogy a több évtizedes Csepel kerékpár nagyon jó állapotban volt, fékei működtek, első és hátsó világítással és csengővel is felszerelték, kerekein fényvisszaverő prizmák gondoskodnak gazdájuk biztonságáról, aki remélhetőleg hamar felépül a figyelmetlensége miatt szerzett sérülésből.

DSC_6209

Toyota elé kanyarodott kerékpáros a szombathelyi Szűrcsapó utcában 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.