Szerző: ORFK 2019. január 25.

Videó: Kannabisz ültetvényt számolt fel a Készenléti Rendőrség Tahitótfaluban

207 tő kannabisz növénypalántát és közel 4 kilogramm - már korábban leszüretelt - szárított kábítószergyanús növényi törmeléket találtak Tahitótfaluban két ingatlanban. A lefoglalt marihuána törmelék feketepiaci értéke meghaladja a 10 millió forintot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Á. Csaba 44 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi tahitótfalui házában, illetve a szomszédos – szintén az ő használatában lévő – ingatlanban cannabis-ültetvényt épített ki és kábítószert termesztett.

Fotó: ORFK / KR NNI

  A KR NNI munkatársai 2019. január 22-én délután kutatást és helyszíni szemlét tartottak az érintett épületekben, ahol Á. Csabát is elfogták.

Fotó: ORFK / KR NNI

A nyomozók összesen 207 tő cannabis növény palántát és közel 4 kilogramm ­– már korábban leszüretelt – szárított kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a két ingatlanban, valamint a termesztéshez és a növények gondozásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Fotó: ORFK / KR NNI

Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növényi törmelék marihuána, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 10 millió forint.

Fotó: ORFK / KR NNI

A nyomozók Á. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet bíróság 2019. január 23-án elrendelt.

Fotó: ORFK / KR NNI

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Fotó: ORFK / KR NNI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.