Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2015. november 04.

Lopott árammal nevelték a 823 tő kannabiszt

Akár 25 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphatnak a kábítószer termesztők, kereskedők.

A Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal az előzetes letartóztatásban lévő osztrák állampolgárral és magyar társával szemben, akik a vád szerint egy Vas megyei községben marihuánát termesztettek értékesítés céljából.

kannabisz_ikervár

A vádirat szerint az osztrák állampolgárságú férfi megbízta társát, hogy Vas megyei háza pincéjében kannabisz ültetvényt tartson fenn azért, hogy a termést értékesítsék.

A vádlottak az ültetvényt 2014. áprilisában hozták létre, és a növények növekedéséhez szükséges berendezések áramellátását úgy biztosították, hogy az áramszolgáltatótól több mint 1.000.000 forint értékű villamosenergiát tulajdonítottak el.

A vád szerint a vádlottak összesen 823 tő kannabisz növényt termesztettek, melyből az osztrák állampolgárságú vádlott mintegy 1 kg marihuánát 2014. júniusa és 2015. májusa között értékesített, míg társa az egy év alatt összesen 600.000 forintot kapott tőle a bűncselekmény elkövetéséért.

A Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntettével, és nagyobb értékre, bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat.

A vádlottak terhére rótt bűncselekmények 5 évtől 25 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

1.
2015. november 08. 23:52 - wizzz

30 év múlva csodálkozva nézik a gyerekek hogy még illegális volt a mariska és volt akit bekaszliztak érte. De akkor majd mi lesz azokkal, akiket hosszú időre ültették le? Hamarosan úgyis legalizálják a marihuánát.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.