Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Címlapkép: illusztráció 2016. március 18.

Lopott árammal neveltek kannabiszt Vasban - életfogytiglanit is kaphat a drogdíler

Több millió forint értékben értékesítettek marihuánát, a növényeket lopott áram segítségével termesztették a Vas megyei Hosszúperesztegen és Horvátzsidányban.

A  Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, nagyobb értékre elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat három vádlottal szemben. 

A vád szerint  az elsőrendű  vádlott    a  hosszúperesztegi  hétvégi  házához  tartozó  műhely  pincéjében kannabisz ültetvényt hozott létre, ahol 2013. áprilisától 2014. augusztusáig jelentős mennyiségű, összesen 257 tő kannabisz palántát nevelt fel, a termést megszárította és értékesítette.  Az elsőrendű vádlott a növények növekedéséhez szükséges áramellátást  áramlopással biztosította,  és az áramszolgáltatótól több mint 900.000 Ft értékben tulajdonított  el villamosenergiát.

Másodrendű vádlott  vállalta, hogy a kábítószer értékesítésében  vesz  részt  oly  módon,  hogy az elsőrendű vádlottat az eladások helyszínére szállítja, illetve másodrendű vádlott saját maga értékesíti az elsőrendű vádlott által termesztett kábítószert. Másodrendű vádlott a vád szerint összesen több mint 2.600.000 Ft értékben értékesített marihuanát, és a befolyt összeget az elsőrendű vádlottnak adta át.  

Harmadrendű vádlott horvátzsidányi ingatlanán hozott létre kannabisz ültetvényt úgy, hogy a szükséges áramellátást szintén  áramlopással  biztosította.  Harmadrendű  vádlott  az  általa  termesztett, valamint leszüretelt növényeket részben maga értékesítette 2013-2014.  évben,  továbbá megállapodott I.r. vádlottal, hogy a megtermelt kábítószert továbbértékesítés céljából rendszeresen eladja az elsőrendű vádlottnak, aki összesen a fenti időszakban több mint 1 kg marihuanát vásárolt 625.000 Ft-ért a harmadrendű vádlottól. Harmadrendű vádlottnak a marihuána-kereskedelemből 745.000 Ft bevétele származott.


A Vas Megyei Főügyészség az elsőrendű vádlottat 5 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel  is büntethető, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettével, másodrendű vádlottat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, harmadrendű vádlottat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, továbbá kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolta, és indítványozta, hogy a Törvényszék a vádlottakkal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, valamint kobozza  el  a bűncselekményből származó vagyont.

(Címlapképünk illusztráció.)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.