Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság/112Press 2015. június 10.

Közel 250 tő kannabiszt és 2,7 kiló kábítószergyanús anyagot foglaltak le Ikerváron

Egy ikervári lakóházban tartottak házkutatást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2015. május 8-án, mivel felmerült a gyanú, hogy az ingatlanban marihuánát termesztenek.

Korábban írtuk:

Több száz tő indiai kender Ikerváron

Meg nem erősített információink szerint több száz tő indiai kendert talált a rendőrség egy ikervári épületben.

Úgy tudjuk, pénteken több órán keresztül dolgoztak a rendőrök egy családi háznál, ahonnan bezsákolva marihuána töveket vittek el. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

 dscf0130_1

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás egy 41 éves osztrák és egy 46 éves ikervári férfivel szemben.

A nyomozók közel 250 tő, még korai fejlődési stádiumban lévő vadkender növényt és több mint 2700 gramm szárított, kisebb adagokba csomagolt, kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak és foglaltak le. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a lefoglalt palánták kannabisz növények.

n3073883

A megalapozott gyanú szerint G. Béla, egy osztrák férfi megbízására 2014 áprilisától, anyagi ellenszolgáltatás fejében, a lakóház pincéjében termesztette a növényeket. A 46 éves férfi elmondása szerint az ültetvény növekedéséhez szükséges technikai eszközök kialakítását, működtetését és mindezek bekerülési költségeinek biztosítását a 41 éves megbízó vállalta. A palánták növekedéséhez szükséges áramhoz pedig illegális módon, a fogyasztásmérő kiiktatását követően jutottak hozzá, amellyel az áramszolgáltatónak kárt okoztak.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ültetvényből három alkalommal, közel 600 tő kannabisz szüretelésére került sor. A szárított kannabiszból 100-200 grammnyi mennyiségekbe adagolva, közel öt kilogrammot szállított el az osztrák megbízó, Ausztriában történő értékesítés céljából.

n3073887

G. Bélát és F. A. Johannt a nyomozók elfogták, kihallgatták és a Vas Megyei Főügyészségen indítványozták a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának kezdeményezését. A Szombathelyi Járásbíróság 2015. május 11-én G. Bélát, 2015. május 28-án pedig F. A. Johannt előzetes letartóztatásba helyezte.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.