Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. október 16.

Vádemelés az ikervári kábítószer-kereskedőkkel szemben

Közel 250 tő, még korai fejlődési stádiumban lévő vadkender növényt és több mint 2700 gramm szárított, kisebb adagokba csomagolt kannabisz anyagmaradványt találtak és foglaltak le a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy ikervári családi házban 2015. május 8-án.

Kiderült, hogy az ültetvényből három alkalommal, közel 600 tő kannabisz szüretelésére került sor. A szárított kannabiszból pedig 100-200 grammnyi mennyiségegekbe adagolva, közel öt kilogrammot szállított el az osztrák megbízó Ausztriában történő értékesítés céljából. A nyomozók előbb a 46 éves termesztőt, majd később a 41 éves osztrák megbízót is elfogták és kihallgatták, valamint ezzel egyidejűleg indítványozták előzetes letartóztatásuk kezdeményezését. A Szombathelyi Járásbíróság G. Bélát 2015. május 11-én, F. A. Johannt pedig 2015. június 11-én előzetes letartóztatásba helyezte.

ikervar_kabitoszer

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a Vas Megyei Főügyészség részére vádemelési javaslattal megküldte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.