Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék /112Press / Tánczos Mihály 2022. október 05.

Videó: Két nap alatt kapott 5 év letöltendőt a rendőrautónak hajtó szerb embercsempész

A szerb férfi hétfőn menekülni próbált a rendőrök elől Szombathely határában, de elfogták. közben összetört egy rendőrautót is. Az ötszemélyes Fordban rajta kívül 12 személy nyomorgott. Az embercsempész szerdán jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év börtönre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy szerb férfit.


A tényállás szerint 10 indiai és 2 török állampolgár 2022. október 2-án a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon Magyarország területére belépett. A vádlott 2022. október 3-án a szerb-magyar határ közelében, egy erdős területen egy szerb felségjelzésű, Ford Mondeo típusú személygépkocsival felvette a 10 indiait és a 2 törököt, azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa, ily módon segítséget nyújtva nekik a magyar-osztrák államhatár jogosulatlan átlépéséhez. 

A terhelt az 5 személy szállítására alkalmas kombi utasterében 8, a csomagterében 4 embert szállított úgy, hogy a szállított személyek ülő, guggoló, illetve fekvő helyzetben egymáshoz zsúfolva helyezkedtek el több órán keresztül, így a terhelt az általa szállított személyek közül 11 személynek a helyszűke miatt testi szenvedést okozott, őket sanyargatta.

Indiai és török migránsokat rejtett a párás ablakú Ford Fotó: Vas MRFK

A vádlottat 2022. október 3. napján 7 óra 30 perckor a szombathelyi járőrök a 87. számú főúton megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával megállásra szólították fel, aki azonban ennek nem tett eleget, majd a szolgálati gépjármű a vádlott által vezetett Ford mellé került és összeütköztek. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett Ford bal első gumija defektet kapott, és az úttest jobb oldalán, az útpadkán állt meg.

Audi rendőrautóval és Forddal ütközött egy embercsempész Fordja Szombathely közelében

Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt. Ezt követően a vádlott a személygépkocsiból kiszállt és futva menekülni kezdett, azonban az intézkedő rendőrjárőrök elfogták, ahogy a csempészett személyeket is.

Az ítélet jogerős.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.