Szerző: Szombathelyi Törvényszék / Fotó: 112 Press 2019. szeptember 27.

Jogerős: 12 év fegyház a vállalkozót kivégezni akaró vasi fiatalnak - Kámnál csalta csapdába áldozatát

A fiatalember a vállalkozót egy 8-as főút melletti elhagyott területre csalta szarvasagancs átadás ürügyén, majd rejtekhelyéről azonnal tüzet nyitott az autóból kiszálló férfire és kocsiban ülő feleségére. A férfit a TEK fogta el egy buszon, a fegyver is nála volt.


A Szombathelyi Törvényszék N.R vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül 12 év szabadságvesztésre (fegyház), mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte előkészítő ülésen, jogerősen.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a büntetlen előéletű vádlott 2016-ban ismerte meg a sértettet és kifigyelte, hogy a vádlott mindig sok pénzt tart magánál. A vádlott 2017 elején megharagudott a sértettre egy agancsokkal kapcsolatos adásvétel miatt, majd elhatározta, hogy üzletkötés ígéretével a sértettet olyan helyre csalja el, ahol el tudja venni a pénzét. A vádlott ennek érdekében 2017. végén az interneten vásárolt egy kispuskát hangtompítóval, lőszerekkel és vett hozzá egy távcsövet is.

Szombathelyről érkezett a kutyás rendőr

A vádlott 2018. szeptember 10-én egy kavicsbányához hívta a sértettet azzal a szándékkal, hogy elrejtőzve a helyszínre érkező sértettet lelövi és a nála lévő pénzt elveszi. Egy faággal jelölte meg a találkozási helyet annak érdekében, hogy a sértett ott álljon meg a tervezett lövések leadása érdekében. Amikor a sértett a feleségével megérkezett a helyszínre és kiszállt a kocsijából, a vádlott a rejtekhelyéről három célzott lövést adott le rá. A lövések a sértett fejét, arcának jobb oldalát, jobb válltájékát és jobb felkarcsontját érték. A vádlott további négy lövést adott le az autó utasterére, amelyben a sértett felesége a jobb első ülésen tartózkodott.

A szétlőtt ablakú Mercedes

Az autóra leadott lövések hatására a csomagtartó és a jobb hátsó ajtó ablaka betörött. Az autó jobb első ülésének fejtámláján egy lövedék áthaladt. A sértett felesége a férjét ért lövések hangjára az ülésen lecsúszott, ezért őt a gépkocsira leadott célzott lövések nem érték el, de azok akár halálos eredmény létrehozására is alkalmasak lehettek volna. A sértettek el tudtak menekülni a helyszíntől gépkocsijukkal, a vádlott pedig elrejtette a helyszíntől távolabb a puskát.

e8

A sértett 8 napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, reális lehetősége volt a halálos eredmény bekövetkezésének is. A halálos eredmény elmaradásának oka csak a gyors, szakszerű orvosi ellátás volt.

Letartóztatásba került a Kám mellett lövöldöző fiatal - Interneten vette a fegyvert
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.