Szerző: 112Press; Vas Megyei Főügyészség 2018. szeptember 13.

Videó: Letartóztatásba került a Kám mellett lövöldöző fiatal - Interneten vette a fegyvert

Életveszélyesen megsebesített egy vállalkozót az a 23 éves férfi, aki erdős területre csalta ki kiszemelt áldozatát, de hiába lőtte fejbe és vállon, az illető el tudott menekülni. A Vas megyei nyomozók adatgyűjtését követően a TEK 10 órával a támadás után elfogta a Vas megyei férfit.

 
A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint online piactéren vásárolt kispuskával lőtt rá ismerősére szeptember 10-én egy Vas megyei erdő szélén. A Szombathelyi Járásbíróság járásbírája az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását elrendelte - tájékoztatta a 112Press-t Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője.
 
A Vas Megyei Főügyészség közleménye:

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2018. szeptember 10. napján többször rálőtt ismerősére egy Vas megyei erdőben az egyik online piactéren vásárolt kispuskával.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. decemberében vásárolt egy hangtompítós kispuskát az egyik online piactéren, melyhez az eladótól kapott 9 db lőszert is. Később a gyanúsított távcsövet is vett a fegyverhez.
 
lt6

A gyanúsított 2018. szeptember 9. napján hívta fel a sértettet azzal, hogy tudna agancsot eladni a részére, ekkor álnéven mutatkozott be neki. Telefonon megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak.
 
Amikor a gyanúsított megérkezett a megbeszélt helyre, észlelte, hogy ott áll egy idegen autó, emiatt az erdőben keresett egy másik helyet, és a sértettet telefonon oda irányította. A gyanúsított kezében a puskával egy bokor mögé rejtőzött, és amikor a sértett kiszállt az autójából, rögtön rálőtt.

lt7 

Az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer lőtt a menekülő sértettre, majd négyszer az autóra is, amelyben a sértett felesége bent tartózkodott.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozó hatóság már az elkövetés napján őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

lt4

A gyanúsított letartóztatását a főügyészség azért indítványozta, mert álláspontja szerint vele szemben a kényszerintézkedés célja enyhébb kényszerintézkedéssel nem érhető el, és a letartóztatás általános feltételein túl annak különös és speciális feltételei is fennállnak.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte.

Letartóztatásba került a Kám mellett lövöldöző fiatal - Interneten vette a fegyvert
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.