Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó:112Press 2019. augusztus 06.

12 éves fegyházbüntetést indítványoztak a kámi lövöldözőnek - célzott lövéseket adott le a vállalkozóra

A férfi egy korábbi sérelem miatt álnéven csapdába csalta a vállalkozót, egy erdős területen kínált neki agancsokat. Amikor a férfi kiszállt a kocsiból célzott lövéseket adott le rá, majd az életveszélyesen sérült, autóval menekülő férfi járművét is megsorozta, benne a halálfélelemtől sikító feleséggel.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki rálőtt egy Vas megyei erdőben a sértettre, hogy a pénzét elvegye.

A vád szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetéséhez az egyik online piactéren vásárolt egy kispuskát hangtompítóval, majd a lőfegyverhez egy vadászboltban távcsövet is vett. A vádlottnak nem volt a lőfegyver megvásárlásához, tartásához engedélye. A vádlott 2018. szeptemberében felhívta a sértettet, akinek álnéven mutatkozott be, hogy tud neki agancsot
értékesíteni, és megbeszélték, hogy hol találkoznak.

Nyomozók munkában


A vádlott meglátta, hogy a megbeszélt helyen egy másik autó áll, ezért a támadás végrehajtására egy másik helyet keresett, és telefonon odairányította a sértettet. A vádlott tudta, hogy a sértettet a felesége is elkíséri, mert ezt megkérdezte tőle.

Egy Peugeot kisbuszban ült az emberölési kísérlettel gyanúsított fiatalember, amikor lecsapott a TEK

A vádlott az új találkozási hely közelében elrejtőzött, és amikor a helyszínre megérkező sértett kiszállt a gépkocsiból három célzott lövést adott le rá. A lövések a sértett fejét, arcát és jobb válltájékát találták el.

Sikeres napot zártak a vasi rendőrök, 10 óra alatt elfogták a lövöldözőt


A sértett a gépkocsival menekülni kezdett a helyszínről. A vádlott hallotta, hogy az autóban sikoltozik a sértett felesége, ennek ellenére további négy célzott lövést adott le az autó utasterére. A lövések következtében a gépkocsi több ablaka betörött, egy lövedék pedig a jobb első ülés fejtámláján haladt át.

A lövöldözés helyszíne


A sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg a felesége, aki a gépkocsi jobb első ülésén ült, a lövések hangjára lecsúszott az ülésen, így a lövedékek mellette haladtak el. A leadott lövések a sértett és a felesége esetében is alkalmasak voltak a halálos eredmény létrehozására.


A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

lt4


A Vas Megyei Főügyészség úgynevezett mértékes indítványt is tett a vádiratban és abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését elismeri, lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Kapcsolódó képgalériák


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.