Barion Pixel
Szerző: Tánczos Mihály 2018. szeptember 11.

Elfogták a kámi lövöldözőt - összehangolt akció a 87-esen

Vasi nyomozók és a TEK összehangolt akciójával 10 órával a lövöldözés után elfogták azt a fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy hétfőn délben legalább hat alkalommal rálőtt egy vállalkozóra a 8-as főút melletti erdős területen.

 

 

 

Frissítés 9:50

A Vas MRFK sajtóközleményt adott ki, amiben azt írják, a 23 éves elkövető ismerte a férfit, akit elcsalt az erdő szélére, majd rálőtt. A közlemény cikkünk végén, keretben olvasható.

Frissítés 2018.09.11. 8:00

A megállított kisbusz utasától származó információ szerint a TEK a fegyvert is megtalálta a 22 (a hivatalos közlemény szerint 23) éves férfinél, aki feltehetőleg nem autóval, hanem kedvenc kerékpárjával mehetett ki az erdőszélre, ahol célzott lövéseket adott le az odacsalt férfi fejére, mellkasára.

Információnk szerint Kám települést az országos hírekbe juttató lövöldöző fiatal két faluval arrébb, Kámtól kb. 7 kilométerre lakik és egyáltalán nem tűnt agresszívnek.


Egy Peugeot kisbuszban ült az emberölési kísérlettel gyanúsított fiatalember, amikor lecsapott a TEK

Korábban írtuk

A bűncselekményről részletesen beszámoltunk. Információnk szerint a nyomozók megfeszített munkája során számos apró nyomból állt össze, ki lehetett az elkövető és feltérképezték azt is, merre lehet megtalálni az illetőt. A sors furcsa fintora, hogy a huszonéves fiatal egy munkásokat szállító kisbuszon ült, amikor a TEK lecsapott a járműre, éppen félúton a lövöldözés helyszíne és az orvosi rendelő között, ahova a meglőtt vállalkozó bemenekült.
 
A kisbuszról leszállított utasok a helyszínelés alatt
 
Az elkövetőről és indítékáról jelenleg semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre, de a munkásbusz alapján feltételezhető, hogy Vas megyei lakos.
 
Sikeres napot zártak a vasi rendőrök, 10 óra alatt elfogták a lövöldözőt
 
Délután a helyszínen tapasztaltak alapján a rendőrség komoly erőket mozgósított, hogy megtalálják az elkövetőt, az éjszakai akciót pedig siker koronázta. Cikkünk megjelenésekor nyomozók vizsgálják a kisbuszt, a TEK emberei pedig már távoztak a helyszínről. A járműről leszállított munkások az út szélén állnak.
 
A 87-es főúton, éjszaka, bevetés után
 

A helyszínelés az erdős- és a kámi helyszínen is éjszakába nyúlt.

A lövöldözés helyszíne, éjszaka: jobbra lent a helyszínelő rendőrök, balra a 87-es főúton haladó autók fényei

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye (2018.09.11.)


Lőfegyver okozta sérülések miatt kért orvosi segítséget egy Fejér megyei férfi 2018. szeptember 10-én délelőtt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy, Szemenye melletti erdős területet jelölt meg találkozási pontként, a számára egyébként nem ismeretlen férfinek. A terület megközelítése során a vevő a járművéből kiszállt és nem sokkal később lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, melyek következtében az orvosi vélemény szerint életveszélyesen megsérült, továbbá a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek.

A Vas megyei nyomozók haladéktalanul megkezdték az ügy vizsgálatát. A feltételezett elkövető felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek. Összehangolt akció eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a bűncselekmény elkövetésétől számított tizenkét órán belül Meggyeskovácsi belterületén elfogták a 23 éves Vas megyei férfit. A férfit a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügy körülményeit emberölés kísérlete elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálják. Egyidejűleg előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására is.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.