Szerző: 112Press 2019. november 09.

Ittas sofőr gázolta el az idős gyalogost az átkelőhelyen, Szombathelyen

Súlyosan megsérült az az idős férfi, aki szabályosan, kerékpárjáról leszállva kelt át egy ötsávos út kijelölt gyalogátkelőhelyén, amikor az ötödik sávban egy Citroen elütötte. A balesetet okozó sofőr ittas volt.

A Haladás Sportkomplexum felé tartott a Savaria Pláza irányából szombaton délelőtt egy Citroen személyautó, ami a Bartók Béla körúton jobbról akart elhaladni egy belső sávban álló Dacia terepjáró mellett.
 
b10
 
A Dacia azonban azért állt, mert vezetője elsőbbséget adott az út túloldaláról induló, kerékpárját toló idős férfinak. A gyalogos a Dacia előtt elhaladva belépett a külső sávba, ahol az érkező Citroen elütötte.
 
b11a
 
A férfi a fejével törte be a szélvédőt, mad a gyalogátkelőhelytől tíz méterre zuhant az aszfaltra. A mentők az elsődleges adatok alapján súlyos sérüléssel szállították kórházba.
 
b15a
 
A Dacia vezetője megvárta a rendőri intézkedést, nem hajtott el a helyszínről, mint azt több esetben tapasztaltuk hasonló baleseteknél.
 
b7a
 
Információnk szerint a Citroen vezetője alkohol fogyasztása után ült a volán mögé, őt vérvételre előállították.
 
b9a
 
A helyszínelés ideje alatt rendőrök irányították a forgalmat. Egy Suzuki vezetője a rendőr Állj! jelzése és a keresztirányú forgalom ellenére megpróbált dinamikusan elhajtani a rendőr mellett (talán mert elfért volna ott) és csak a rendőr erélyes "belépőjére" taposott a fékbe. Azt sajnos nem tudjuk, hogy a sofőr mit válaszolt a "Mit csinál?" kérdésre.
 
b4a
 
Koccanás a Zanati körforgalomban
 
A gázolással egy időben anyagi káros baleset történt a Zanati úti körforgalomban, ahol egy cseh kamion sávváltás közben ütközött egy Volkswagennel. Személyi sérülés itt nem történt.
z1a
 

Ittas sofőr gázolta el az idős gyalogost az átkelőhelyen, Szombathelyen 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.