Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. november 07.

Ittas buszsofőr okozott koccanásos balesetet Szombathelyen

A Dolgozók útján koccant neki a 30Y-os helyijárat egy parkoló autó ajtajának. Senki sem ismerte el a felelősségét a balesetért, ezért rendőrt hívtak.

A belváros felé tartott a Dolgozók útján egy helyijáratos csuklós autóbusz, amikor a jármű nekikoccant egy út szélén parkoló Volkswagen néhány centire kinyitott ajtajának.
 
b4
 
A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban az eset váratlan fordulatot vett, ami miatt nem lehetett betétlappal rendezni a kárt.
 
b5
 
A Volkswagent vezető asszonytól megtudtuk, hogy a gyógyszertár közelében parkolt le az út szélén. A koccanás előtt ment vissza az autójához, körülnézett és mivel semmi nem érkezett, nyitotta az ajtót és beült a VW-be. A táskáját tette át az anyósülésre, néhány centire nyitott ajtó mellett, amikor az érkező busz nekihajtott az ajtónak.
 
b7
 
-A buszvezzető mondta, hogy ismerjem el a felelősségemet a balesetért, írjam alá a papírokat, de ezt nem tettem meg, mert nem éreztem magamart felelősnek. Ha ott állok az út szélén az autóm mellett, akkor lehet, hogy nekiprésel a kocsi oldalának? Furcsán viselkedett a sofőr, de először ennek nem tulajdonítottam jelentőséget - mondta a VW vezetője - Mivel  egyikőnk sem ismerte el a felelősséget, ezért rendőrt hívtunk. Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy a buszsofőr ittas volt.
 
b2

A buszt végül egy másik sofőr vezette tovább a helyszínelés után.  2017. márciusában szintén a 30Y jelzésű busz vezetőjét állították elő Szombathelyen egy koccanás után, mivel kiderült, hogy a jármű vezetője eltiltás hatálya alatt vezette a buszt, az eltiltásról azonban nem tájékoztatta a munkaadóját.

Koccanás a szemközti sávban

Időközben egy másik koccanás is történt a szemközti sávban. Azt a felek rendezték egymás között.

olvasoi2

Olvasónk képén ez látszik. A képet köszönjük!

olvasoi1

Ittas buszsofőr okozott koccanásos balesetet Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.