Szerző: 112Press / Győr-MSMRFK 2019. december 16.

Nevelt lányát és saját fiát ölte meg a börtönből szabadult H. Gábor Győrben

A korábban felesége életére törő férfi Győrben ölte meg nevelt lányát, Liliánát és saját fiát, Márkot. A legkisebb saját gyermeke, Léna is a lakásban volt, de őt nem bántotta.

Frissítés: Szolgálati lakásban lakott a gyerekgyilkos Győrben, magával egy közös használatú mellékhelyiségben végzett, miután megölte a nevelt lányát és a saját fiát. Információink szerint a két gyereket megfojtotta.

Korábban írtuk: Felakasztotta magát a kettős gyermekgyilkosság után a 35 éves H. Gábor Győrben. A férfi az öngyilkosság előtt megölte nevelt lányát, a 13 éves M. Liliánát és saját fiát, a 10 éves H. Márkot.

A két idősebb gyermekkel végzett H. Gábor Győrben, majd öngyilkos lett  Fotó: Facebook

A lakásban tartózkodott a 6 éves H. Léna, aki szintén H. Gábor saját gyermeke, őt azonban információink szerint nem bántotta és a gyermek fel sem fogta, mi történt a testvéreivel.

A kettős gyilkosságot elkövető, alkoholproblémákkal küzdő H. Gáborral 2016-ban foglalkoztunk részletesen, amikor kalapáccsal alvó feleségére támadt és súlyos fejsérülést okozott neki, amikor szinte önkívületi állapotban ütötte az asszony fejét úgy, hogy a szerszám nyele is eltörött, majd szikével kaszabolta a nőt, aki próbált védekezni. A férfi ezután egy 9,5 centiméteres pengehosszúságú késsel mellkason és hasba szúrta a feleségét, aki a folyosóra kikúszva kérte, hogy mentsék a gyerekeit.

H. Gábor a Szombathelyi Törvényszék folyosóján - Fotó: Tánczos Mihály / 112Press

A tette után a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, sikertelenül, ezután elmenekült, a rendőrök három nap múlva fogták el, állampolgári jelzés alapján.

Ugyan nem feltétlenül szerencsés következtetéseket levonni a ruházat alapján, de fényképünkön látszik, hogy a férfin 2016-os elfogásakor "Hell and Death" (pokol és halál) feliratú felső volt.

H. Gábor az elfogása után, 2016-ban - három évvel később két gyermeket ölt meg - Fotó: Tánczos Mihály / 112Press

A férfit 2017-ben öt év börtönbüntetésre ítélték, normál esetben 2021-ben szabadult volna. 2019. december 15-én a láthatáson lévő gyermekekért érkező anya háromból két gyermekét holtan találta a győri lakásban.A rendőrség közleménye
 

A rendőrök 2019. december 15-én 14 óra 50 perckor két gyermek és apjuk holttestét találták meg egy győri ingatlan két helyiségében, miután a rendőrség ügyeletét egy nő arról értesítette, hogy három gyermeke közül – akik jelenleg volt házastársánál vannak – csak az egyikükkel tud beszélni.

A gyermekgyilkosság helyszíne Fotó: Győr-MSMRFK

A helyszínre érkező rendőrök - a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével - bejutottak a bezárt lakásba, ahol egy 13 éves lány és egy 10 éves fiú holttestét találták meg.

A gyermekgyilkosság helyszíne Fotó: Győr-MSMRFK

A helyiségben tartózkodott még a harmadik testvér, egy 6 éves kislány is. A nyomozók megállapították, hogy a két gyermek halálát idegenkezűség okozta, majd az elsődleges intézkedések során az épület egy másik helyiségében megtalálták a nő volt házastársának, egy 35 éves férfinak a holttestét is.

A gyermekgyilkosság helyszíne Fotó: Győr-MSMRFK

A szemle adatai szerint a férfi - miután megölte a 13 éves nevelt lányát és a 10 éves fiát – bezárkózott az épület folyosójáról nyíló, közös használatú helyiségek egyikébe, majd önkezével véget vetett az életének.

A gyermekgyilkosság helyszíne Fotó: Győr-MSMRFK

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit.

Bizonyítékok a folyosón Fotó: Győr-MSMRFK

A gyermekgyilkosság helyszíne Fotó: Győr-MSMRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.