Szerző: Forrás: PM News, The Cable, NNA 2019. december 10.

Rablógyilkosság áldozata lett egy magyar származású nő Nigériában -a MAERSK helyi igazgatója életveszélyesen megsérült

A Lagoszban élő magyar származású K. Bernadettet egy villanyszerelő és a vele érkező férfi támadta meg otthonában. Kirabolták, savat itattak vele és megfojtották, más értesülések szerint leszúrták. Kameruni férje - egy nemzetközi cég nigériai igazgatója - életveszélyes állapotban került kórházba.

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a 21 milliós lélekszámú Lagoszban, Nigériában - számoltak be róla helyi lapok. A PM News tudósítása szerint két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére annak otthonában.

A meggyilkolt K. Bernadett és családja - Forrás: facebook

Az egyik tettes villanyszerelő volt, akit emiatt a férfi ismert és beengedett a lakásba a társával együtt. A bűnözők ezután két külön helyiségbe zárták be a férfit és a nőt. A magyar származású asszonyt, a dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak a nővel, akit ezután megfojtottak. Egy helyi lap szerint az asszonyt és a férfit is késsel szúrták meg.

A meggyilkolt asszony és férje, a MAERSK nigériai igazgatója

A gyilkosok ezután a felesége haláláról már értesült férjet is kényszerítették sav ivására. Előtte az igazgatóként dolgozó férfi tudott segélykérő üzenetet küldeni valakinek, aki értesítette a hatóságokat.

A nigériai rendőrök még a helyszínen találták az elkövetőket, akiket elfogtak.

A háromgyermekes magyar asszonyt rablók gyilkolták meg lagoszi otthonukban

A lap megjegyzi, hogy a közgazdasági diplomával rendelkező Gildas Tohouo három nyelven beszél, 2016. óta dolgozik Nigériában a cég vezetőjeként és ő irányítja a Ghánában, Beninben és Togóban zajló munkálatokat is.

K. Bernadett egy sportrendezvényen, aktív résztvevőként Forrás: Facebook

Az anyával kapcsolatban kiemelték, hogy boldog házasságban élt és három gyermek édesanyja volt. Rendszeres résztvevője volt a lagoszi kulturális és sportéletnek.

Forrás: PM News, The Cable, NNA, Facebook

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.