Barion Pixel
Szerző: 112Press/Vas Megyei Főügyészség 2021. július 28.

VÉDA adat alapján találták meg a cserbenhagyót - vádat emeltek a Renault-nak hajtó kisteherautó vezetője ellen

A kisteherautó áttért a szemközti sávba és ütközött a szemből érkező Renault személyautóval a 84-es főúton, Gérce közelében, 2020. októberében. Az okozó elhajtott a helyszínről, de ahogyan azt a baleset után jeleztük, nem volt sok esélye megúszni a felelősségre vonást.

A balesetről részletesen beszámoltunk. Az ügyészség a 112Press kérdésére közölte, hogy a jármű vezetője nem adta fel magát, hanem rendőrségi adatgyűjtés során sikerült a nyomára bukkanni. Egyrészt a vétlen sofőr is jó leírást adott, másrészt a közeli VÉDA rendszer rögzítette az áthaladók rendszámát. A baleset időpontjának ismeretében ellenőrizték a szóba jöhető kisteherautókat és meg is találták az okozót, aki nem Vas megyei lakos.

A  Vas Megyei Főügyészség közleménye

A Szombathelyi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő személyautóval, majd elhagyta a helyszínt a 84. számú főúton, 2020. októberében.

A vádirat szerint a vádlott egy egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol a sértett jobbra kormányozta az autóját, azonban így sem tudta elkerülni az ütközést.

Renault oldalának ütközött és elhajtott egy jármű Gérce közelében, a 84-es főúton


A vádlott nekiütközött a sértett személygépkocsija bal elejének, majd érintőlegesen végig a bal oldalának, aminek következtében kitörtek a bal oldali ablaküvegek, a szilánkok pedig az utastérbe szóródtak.

A Renault vezetője jobbra kormányozta a járművét, de az ütközést így sem tudta elkerülni


A balesetben személyi sérülés nem történt.

A tulajdonosa munkába járásra használta az autót


A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.