Szerző: Budakörnyéki Járási Ügyészség / Fotó: Pest MRFK / Farkas Zsolt (Ceglédi Panoráma) 2019. szeptember 30.

Kivilágítva közlekedett a halálra gázolt kerékpáros - ittasan, vezetői engedély nélkül ütötte el a cserbenhagyó

Előzetesbe került a halálos balesetet okozó cserbenhagyó, akinek éppen ma kellett volna bíróság elé állnia egy korábbi ittas vezetés miatt. Az előző beszámolónknál több hozzászóló is kérdezte, hogy vajon volt-e világítás a halálra gázolt lány kerékpárján? Volt és működött is. Az ámokfutó több autót is fékezésre kényszerített, mielőtt ütközött a kerékpárosokkal.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki Cegléd térségében ittasan vezetve halálra gázolt, majd sorsára hagyott egy kerékpározó lányt.

A bűnügy gyanúsítottja, egy csemői férfi 2019. szeptember 27-én az esti órákban ittasan vezetett Csemő felől Cegléd irányába. Vezetői engedélye nem volt.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az úttest jobb szélére húzódva, vele azonos irányban kerékpározott a bűnügy két sértettje, egy fiatal lány és egy fiú. A kerékpárok megfelelően ki voltak világítva. A kerékpáros sértettek és a mögöttük haladó gyanúsított személygépkocsija között több jármű is közlekedett.

A gyanúsított előzgetni kezdett úgy, hogy valamennyi járműnek fékezni kellett. Az egyik előzés során a férfi az ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nem vette észre az úttesten előtte haladó kerékpárosokat, és a gépkocsija jobb első részével előbb lány, majd a fiú kerékpárjának ütközött.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A baleset következtében fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A fiú a baleset következtében súlyosan sérült.

A balesetet a gyanúsított észlelte, ennek ellenére nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a sérültek segítségre szorulnak-e, hanem elhajtott. Az autót Cegléden hagyta, majd Csemőre ment vissza, ahol a gépkocsi indítókulcsát és távirányítóját az út menti árokba dobta. A rendőrök itt fogták el és vették őrizetbe a férfit.

Fotó: Farkas Zsolt Ceglédi Panoráma

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsított férfi szökésének veszélye a bűncselekmények tárgyi súlya és a férfi baleset utáni magatartása miatt fennáll. Attól is tartani kell, hogy szabadon hagyva tanúk befolyásolásával veszélyezteti a nyomozás sikerét és a bűnismétlés veszélye is fennáll. A férfinak épp a mai napon kellett volna korábbi, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt bíróság elé állnia. Ezek a körülmények kizárólag a férfi letartóztatásával akadályozhatók meg.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Fotó: Pest MRFK / Farkas Zsolt (Ceglédi Panoráma)

Kivilágítva közlekedett a halálra gázolt kerékpáros - ittasan, vezetői engedély nélkül ütötte el a cserbenhagyó 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.