Szerző: Vas Megyei Főügyészség /112Press 2018. október 17.

Vádat emeltek a sárvári cserbenhagyó ellen - két embert gázolt el, majd elhajtott

Több gyalogosgázolással kapcsolatban történt vádemelés. Börtönbüntetést kért az ügyészség a házaspárt elgázoló, majd a helyszínről elmenekülő sofőrre.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki két gyalogost gázolt el a kijelölt gyalogátkelőhelyen, majd elhagyta a helyszínt 2017. novemberében Sárváron.

A vádirat szerint a vádlott autójával a Rákóczi úton közlekedett a Hegyközség irányába. Sötét volt már, de a lámpák működtek, a látótávolság 60 méter volt. A vádlott nem vette észre a zebrán jobbról balra átkelő két sértettet, akiket változatlan
sebességgel ütött el. A sértettek először a gépjármű motorháztetőjére és szélvédőjére estek, majd egyikük az úttestre, míg a másik sértett az út menti növényzetbe csapódott.
A két sértett közül az egyik életveszélyes, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlott annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, nem állt meg a helyszínen és nem győződött meg arról, hogy a sértettek milyen sérülést szenvedtek.

A rendőrök a férfit Zalaegerszegen fogták el.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés és közúti
járművezetéstől eltiltás, valamint mellékbüntetésként közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Cserbenhagyás Sárváron - két életveszélyes sérültet szállítottak kórházba

Kerékpárt toló férfit gázolt az autó Celldömölkön

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a zebrán ütötte el a kerékpárját toló sértettet 2017. októberében Celldömölkön. A vádirat szerint a vádlott este közlekedett a személygépkocsival a vasútállomás irányába a Sági út esőtől nedves úttestén.

A közvilágítás már működött, azonban a vádlott mégsem vette észre a zebrán jobbról balra átkelő, a kerékpárját a bal oldalán toló idős sértettet, akit elütött. A sértett az úttestre esett és súlyos sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség ugyancsak közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a zebrán gázolt el egy gyalogost 2018. márciusában Szombathelyen. A vádirat szerint a vádlott este, működő közvilágítás mellett közlekedett a Rohonci úton a belső forgalmi sávban a Dolgozók útja irányába.

A vádlott nem vette észre a zebrán balról jobbra átkelő, az úttesten már 6,9 métert megtevő sértettet, akit a gépkocsi elejével elütött. A sértett először a jármű motorháztetőjére esett, majd onnan az úttestnek csapódott és súlyos sérüléseket szenvedett.
A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét ügyben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.