Szerző: 112Press 2020. szeptember 11.

Frissítve: Ford és Toyota ütközött Vépen - a Ford vezetője tisztázott egy félreértést

A Szent Imre utcában történt a baleset. A Ford vezetőjét a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, kivizsgálásra. Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Frissítés: A Ford vezetője megkereste szerkesztőségünket, ez alapján a szemtanúk félreérthették a látottakat.
 
Az asszony elmondta, hogy az M86-os autóút felől érkezett Vépre és a templomnál, megállás után kanyarodott jobbra. Végig lassan haladt és tudta, hogy az út jobb oldalán nem lehet megállni. Eleve úgy tervezte, hogy beáll a parkolóba és azt nézte, hogy van-e benne szabad hely, majd balra indexelt és lassan megkezdte a kanyarodást.
 
Azt mondta, hogy a két tükörbe belenézett ugyan, de elismerte, hogy oldalra nem fordította el a fejét, így nem vette észre a már holttérben, mellette elhaladó Toyotát. Az ütközéskor hirtelen azt sem tudta, hogy mi történt. Azt egyértelműen cáfolta, hogy lehúzódott volna az út szélére. A baleset után hiába kerestek szemtanúkat, senki nem ment oda tanúskodni.

v3a
 
Furcsának tűnhet, de az általunk szemtanú által elmondottak alapján leírt verzió nagy részére van magyarázat.  A gyalogos ugyanis azt látta, hogy a Ford nagyon lassan közeledik és jobbra indexel. A sofőr elmondta, hogy valóban lassan, megfontoltan kanyarodott rá nem sokkal korábban az útra és az út vonalvezetése miatt az irányjelző sem váltott automatikusan vissza. Azt viszont elmondta a sofőr, hogy balra kanyarodás előtt balra indexelt.
 
Korábban írtuk: Szombathely irányába tartott Vép belvárosa felől egy Ford személyautó csütörtökön délután. A Szent Imre utcában a sofőr meg akart állni az út szélén, ezért kitette az irányjelzőjét és az út szélére húzódott.
 
Információnk szerint a sofőr ekkor vette észre a megállni tilos táblát és úgy döntött, hogy inkább behajt a menetirány szerinti bal oldalon található parkolóba.
 
v2a
 
A Ford vezetője hirtelen balra kanyarodott az út széléről és a járműve ütközött a mellette elhaladó Toyotával.
 
v9a
A balesetben a Ford vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították.
 
v1a

A forgalom egy sávon, váltakozó irányban haladhatott.

Ford kanyarodott Toyota oldalának Vépen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.