Szerző: 112Press 2019. február 07.

Személyvonattal koccant egy Opel Vépen - megpróbált kitolatni a mozdony elől a sofőr

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Vépen, a Kassai utcában, ahol egy Opel vezetője a sínekre hajtott, balról viszont kis sebességgel érkezett a Veszprémbe tartó személyvonat.

A Szombathelyről Veszprémbe tartó személyvonat Vép közelében kis sebességgel haladt, amikor a mozdonyvezető vészfékezett, így a vonaton senki sem sérült meg. Információnk szerint a belváros felől érkező Opel hajtott rá a sínekre, majd megállt és tolatni kezdett, a mozdony ekkor koccant neki már nagyon kicsi sebességgel a személyautónak.
 
DSC_9879
 
A 2017-es vasúti balesetet  követő utómunkálatok még mindig tartanak (150 ezer liter gázolaj folyt el, emiatt talajcserére is szükség van).  Az érintett vasúti szakaszon 40 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, azonban információnk szerint a személyvonat ennél is lassabban közelítette meg a vépi átkelőt.
 
DSC_9882
 
Az feltűnt a helyszínen, hogy az Opel nem törte le a félsorompót, azaz feltételezhető, hogy az nem ereszkedett le. Arról nincs információnk, hogy a fénysorompó működött-e a baleset időpontjában.
 
DSC_9889
 
Úgy tudjuk, hogy az Opelt vezető hölgynek egy utastársa szólt, hogy jön a vonat, mire a sofőr a fékbe taposott, majd azonnal tolatni kezdett. A mozdony éppen csak elérte a személyautót, amelynek a lökhárítója rongálódott meg a balesetben.
 
DSC_9915
 
A helyszínelést követően a személyvonat utasai Vép állomáson leszálltak, majd egy olyan vonattal folytathatták útjukat kb. két órával a baleset után, ami eredetileg gyorsvonat, Veszprémig azonban a baleset miatt személyvonatként közlekedett.

DSC_9907 

A GYSEV közleménye
 
Ma 11.10-kor érintőlegesen ütközött egy személyautó egy Szombathelyről Budapestre közlekedő személyvonattal egy vasúti átjáróban Vép állomásnál. A kisebb ütközés következtében személyi sérülés nem történt, a helyszínelés ideje alatt áll a vonatforgalom az érintett szakaszon. A baleset körülményeit a vasúttársaság vizsgálja.
 
A helyszínelés befejezését követően a vonatforgalom 12.40-kor  megindult az érintett szakaszon.
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.