Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. november 03.

Videó: Kivilágítatlan pótkocsis traktor halad Vép felé a sötétben

A pótkocsin nem működött a világítás, csak a prizmák jelezték, hogy valami közlekedik az úton. Balesetveszélyes állapot videón.

A felvétel szombaton este készült a 86-os főutat Véppel összekötő, éppen felújítás alatt álló útszakaszon.
 

 

A felvétel elején látszik, hogy a traktor tetején lévő, hátrafelé világító reflektor beleolvad a város fényeibe, miközben a pótkocsi sötét masszaként takarja ki a fényt. Közelebbről pedig az látszik, hogy a traktor tetején lévő lámpa már semmit nem befolyásol.
 
Kivilágítatlan pótkocsis traktor Vép közelében
 
Az érkező sofőr vagy észreveszi a pótkocsi hátuljára szerelt fényvisszaverőket, vagy nem. Jelezzük, a környező létesítmények miatt itt nem volt teljesen sötét.
 
Traktor 3
 
Az elmúlt években több olyan ráfutásos balesetről számoltunk be, ahol a sofőr azt állította, hogy a pótkocsi nem volt kivilágítva. Mi most baleset nélkül magát a veszélyes szituációt mutatjuk be.
 
Kivilágítatlan pótkocsis traktor Vép közelében 2
 
Sokan mondják, hogy aki nem vesz észre egy ekkora tárgyat, az ne vezessen, de szintén életszerű példa kanyarban beérni egy kivilágítatlan szerelvényt, pl. 90 km/órás sebességgel. Mire a sofőr észleli a veszélyt, addigra két választása marad. Vagy fékez és belecsapódik a  hátuljába, vagy félrerántja a kormányt az ismeretlenbe és megpróbálja elkerülni az ütközést, frontális balesetet, vagy tereptárgynak ütközést, borulást kockáztatva.
 
Traktor 4.
 
Talán mégis inkább az lenne a szerencsésebb, ha csak megfelelő világítással felszerelt szerelvények közlekednének az utakon, műszaki hiba esetén pedig alternatív módszerrel oldanák meg a hátsó világítást, amíg a járműszerelvény a közúton tartózkodik.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.