Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó:112Press 2019. augusztus 02.

Letartóztatásban marad a káldi anyagyilkos - Családi pótlékokat csalt ki egy nő Sárváron

Meghosszabbította az édesanyját leszúró férfi letartóztatását a Szombathelyi Járásbíróság. Emellett vádat emeltek egy nő ellen, aki ismerősei családi pótlékát vette fel, kihasználva azt, hogy a kézbesítők már látták őket együtt.

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta, a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pedig meghosszabbította annak a férfinak letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy Vas megyei községben leszúrta az édesanyját.


A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. május 2. napján a késő esti órákban a vele egy háztartásban élő édesanyját több alkalommal mellkason szúrta egy 12 cm pengehosszúságú késsel. A gyanúsított az édesanyja segítségére siető kiskorú testvérét is bántalmazta, őt is többször megszúrta.

k11

A szúrások következtében a gyanúsított édesanyja a helyszínen elhunyt, míg kiskorú testvére nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Halálos késelés Káldon

A gyanúsított a helyszínről elmenekült, azonban a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei másnap reggel elfogták.

Ismerősei családi pótlékát vette fel egy nő Sárváron


A Sárvári Járási Ügyészség csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2018. december 5-én megtévesztette a postai szolgáltatást végző cég kézbesítőit, és tőlük összesen 190.000 Ft-ot csalt ki.


A vád szerint a vádlott rossz anyagi helyzetbe került, és elhatározta, hogy megszerzi azt a családi pótlékot, amelyet az Államkincstár négy rokonának küld meg.


A vádlott 2018. december 5. napján Sárváron már várta, hogy a kézbesítők elinduljanak a címzettek részére a küldeményeket és a családi pótlékot is kézbesíteni. Mikor a vádlott meglátta őket, felajánlotta nekik, hogy a négy rokonának kézbesítendő családi pótlékot átveszi tőlük, és elviszi azt a címzetteknek.


A kézbesítők a vádlottat és a rokonait is ismerték, többször látták őket együtt, és elhitték, hogy a vádlott eljuttatja a rokonainak az Államkincstár által küldött, összesen 190.000 Ft családi pótlékot. A vádlott azonban a pénzt elköltötte.


A vádlott az összegek átvételét az aláírásával igazolta, azonban az utalványokon nem a saját, hanem a címzettek nevét írta alá.


A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását, és a csalással megszerzett pénzösszegre vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.