Szerző: 112Press 2020. szeptember 08.

Feladta magát az idős asszonyt gyalogátkelőhelyen elütő férfi Szombathelyen

A sofőr úgy tett, ahogyan azt élő bejelentkezésünkben kértük, önként jelentkezett a rendőrségen. Azt nem tudtuk meg, miért hajtott el a helyszínről.

A szombathelyi Paragvári utcában történt közlekedési baleset szeptember 4-én, ahol a baleset okozója segítségnyújtás nélkül távozott.

A helyszínről elhajtó sofőr feladta magát a rendőrségen

Ahogyan arról a helyszínen beszámoltunk, tilos jelzésen hajtott át egy Honda személyautó a Bartók Béla körúton. A sofőr jobbra kanyarodott és elütötte a kijelölt gyalogátkelőhelyen szabályosan közlekedő idős asszonyt.

A sofőr kiszállt és kitámogatta a sérült nőt az út szélére, bocsánatot kért tőle, majd visszaült az autójába, betolatott a kereszteződésbe és abba az irányba, ahonnan jött, nagy sebességgel elhajtott. Az esetnek több szemtanúja volt, a rendszámot egymástól függetlenül többen is felírták.

A kép illusztráció, a baleset helyszínét mutatja

A rendőrség kérdésünkre arról tájékoztatott, hogy a járművezető önként jelentkezett a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

-A gyalogos az orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szabálysértési eljárás keretében vizsgálja. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem adhatok - írta Seffer Lilla c.r. őrnagy, megbízott sajtószóvivő.

Szemtanúk írják le az általuk látottakat

Így arra egyelőre nem kaptunk választ, állt-e valamilyen bódulatot okozó szer hatása alatt a sofőr, vagy hogy a rendszáma valós volt-e.

Még keresik a júliusi baleset okozóját, vagy okozóit

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, júliusban egy nap alatt kétszer hajtott el a helyszínről balesetet okozó Volkswagen a szombathelyi Jókai Mór utcában. Erre a két esetre is rákérdeztünk.

A 2020. július 16-án történt közlekedési baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja. A balesettel kapcsolatos felhívásunkat az alábbi linken olvashatja.
A megkeresésében szereplő, 2020. július 17-én történt közlekedési baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szabálysértési eljárás keretében vizsgálja. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásokról van szó, a két esettel kapcsolatban bővebb információt nem áll módomban adni - állt a válaszban.

A balesetben vétlen fiatalember nyaralni indult, a baleset okozója azt sem nézte meg, hogy megsérült-e


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.