Szerző: Szombathelyi Járási Ügyészség 2019. április 10.

Halálos kerékpáros gázolás és segítségnyújtás elmulasztása - vádemelések

2018-as balesetek okozói ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség. Szombathely közelében fékezés nélkül ütött el kerékpárost egy férfi. A kerékpáros belehalt a sérüléseibe. Egy másik biciklist pedig tolató autó ütött el. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki lakott területen kívül elgázolt egy gyalogost 2018. májusában Szombathely közelében.

A kerékpáros a helyszínen életét vesztette


A vádirat szerint a vádlott éjjel közlekedett Nemesbőd irányába személygépkocsival, amikor nem vette észre az úttest szélén álló, kivilágított kerékpárjára éppen felszállni készülő sértettet, aki nem viselt fényvisszaverő mellényt.

A kerékpáros a helyszínen életét vesztette


A vádlott fékezés nélkül, mintegy 40 km/h sebességgel ütötte el a sértettet, aki felcsapódott a személygépkocsira, majd az út menti füves területre zuhant és a sérülései miatt a helyszínen elhunyt.


A sértett már 72 méter távolságból látható volt, ezért a vádlott figyelmes vezetés esetén a balesetet elkerülhette volna.


A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A kerékpáros a helyszínen életét vesztette

Megnézte a sérültet, majd visszaszállt az autóba és elhajtott


A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a felnőtt kort éppen csak elért férfi ellen, aki tolatás közben elütött egy kerékpárost, majd anélkül, hogy segítséget nyújtott volna, elhagyta a helyszínt 2018. januárjában Szombathelyen.


A vádirat szerint a vádlott éjszaka vezetett és elvétette az utat, ezért kezdett tolatni a Söptei útra. A vádlott tolatás közben elütött egy kerékpárost, aki az úttest melletti füves területre esett.


A vádlott kiszállt a gépkocsiból és meggyőződött arról, hogy a sértett lába megsérült, azonban nem hívott hozzá segítséget, hanem visszaszállt a gépkocsiba és elhagyta a helyszínt.


Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.