Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 05.

Szétvert Ford a 87-es főút mellett - egy hónapja porlad Kám közelében

Az autó balesetveszélyt jelent a szűk, de nagy forgalmú főúton, mivel minden nap többen megállnak megnézni, hogy van-e szüksége valakinek segítségre? Ők nem tudják, hogy nem baleset történt, csak valaki ott hagyta az autót, amit azóta néhányan feszültség-levezetésre használtak.

Az erdőszélen álló járműre több olvasónk felhívta már a figyelmet és korábban körbe is fotóztuk a gépkocsit. Ottjártunkkor egy őz futott el mellettünk, majd nem sokkal később két hangos lövés jelezte, hogy valószínűleg utolsó előttiként láttuk élve a jószágot, ezért jobbnak láttuk odébb állni. Addigra azonban több olyan dolgot megtudtunk, ami alapján eljutottunk az autó korábbi tulajdonosához.
 
Szétvert Ford Kám közelében, a 87-es főút mellett
 
A nyomok egy Veszprém megyei település polgármesteréhez vezettek minket, aki külföldi tartózkodása ellenére hamar reagált a megkeresésünkre és készségesen segített. Elmondása alapján a rossz műszaki állapotú, de érvényes műszakival rendelkező Fordot hónapokkal korábban eladták egy Zala megyei cégnek.
 
A rendszámot és a hatósági matricát eltávolították, de a motorszámot nem
 
A polgármester működő telefonszámot is adott a vevőhöz, így hiába virít még a település neve a gépkocsin, a környezetszennyezésért nem felelősek. (Tanulság: eladáskor minden olyan matricát célszerű eltávolítani, ami az előző tulajdonosra utal.)
 
Az eredeti tulajdonos nem felelős a környezetszennyezésért
 
Időközben megtudtuk azt is, hogy a Ford augusztus 3-ról 4-re virradóra a szombathelyi Ady tér parkolójában állt. A sofőr a környéken tölthette az éjszakát, majd délelőtt távozott az autóval, ami akkor még működőképes állapotban volt.
 
Belsőség
 
A gépkocsi ezután került a 87-es főút melletti területre, eddig ismeretlen körülmények között. A rendszámot leszerelték, a hatósági matricát eltávolítottták, ami arra utal, hogy eszük ágában sem volt már elvinni onnan.
 
Boxzsák helyett
 
Azt nem tudjuk, hogy ki kezdte el az autó szétverését, de az biztos, hogy napok alatt tört ki az összes ablak. A horpadt tetőn és a motorháztetőn cipőnyomok jelzik, hogy valaki önfeledten táncolt rajta, kiélve bizonyos hajlamait. A kérdést megelőzendő jelezzük, hogy nem tudjuk, van-e még katalizátora a kocsinak, de az biztos, hogy az oldalára és a tetejére fordították korábban.
 
Szétvert Ford Kám közelében, a 87-es főút mellett
 
Felhívtuk a megadott telefonszámot, ahol a hívást fogadó Zala megyei férfi egy darabig készségesen segített, elmondta, hogy az autót a nyár elején eladta egy magánszemélynek, majd váratlanul hangot váltott és megkérdezte, hogy milyen jogon firtatjuk a hasznát? (Még csak utalást sem tettünk rá.) Ezután egyre ingerültebben kifogásolta, hogy a sajtó ilyesmivel foglalkozik, miközben ez a hatóság dolga, nem az újságíróké, majd még némi kanyar után elköszönt és letette a telefont.
 
Szétvert Ford Kám közelében, a 87-es főút mellett
 
Bízunk abban, hogy az autó hamarosan eltűnik a 87-es főút mellől és a tulajdonosa hivatalos papírral tudja majd igazolni, hogy azt leadta egy bontóban és nem egy magyar erdőben tűnik fel ismét a szétvert Ford.
 
Szétvert Ford Kám közelében, a 87-es főút mellett

Ha az új tulajdonos egyszerűen csak elfelejtette, hogy hol parkolta le kedvenc autóját, akkor segítünk: itt keresse a személyautót.

Olvasóinktól pedig azt kérdezzük, hogy tényleg felháborító, ha a sajtó próbál utánajárni, hogy kihez köthető egy-egy illegális hulladéklerakás?

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.