Barion Pixel
Szerző: Fotó: Csizmazia Henrietta / 112Press 2019. március 08.

Osztrák rendszámú autóból szórtak ki szemetet Kőszeg közelében

A szemetelést egy autós is látta, aki visszafordult és számon kérte a férfit és a nőt, hogy mit csinálnak az ún. kőszegi kamionút mellett.

A fényképeket Csizmazia Henriettától kaptuk, akitől megtudtuk, hogy az idős asszony éppen egy mosogatótálcából öntötte ki a szemetet az út szélére, amikor elhaladtak mellettük. A jármű vezetője visszafordult, hogy megkérdezzék, mit csinálnak, miért szemetelnek?

sz1a

Az asszony addigra már az üres tálcát tette vissza a csomagtartóba, ahol sok hulladék volt még. Felháborodott olvasónk számon kérte az asszonyt a szemetelésért, azonban mind a férfi, mind a nő tagadta, hogy ilyet csináltak volna. A pár németül beszélt.
 
sz2a

Némi szóváltás után a stájerországi, hartberg-fürstenfeldi rendszámú KIA elhagyta a helyszínt, előtte azonban Henrietta néhány szemetet még visszaszórt az autóba.
 
sz3a
 
Fontos a tettenérés
 
Mielőtt a teljes népharag az osztrákokra zúdulna hozzá kell tennünk, hogy az utak mellett, erdei utaknál, mezőgazdasági utak mellé lepakolt szeméthalmokért túlnyomórészt hazai szemetelők felelősek. Aki éppen szemétlerakást lát, kérjük lehetőség szerint készítsen fényképet a cselekményről. Sokat segít, ha látszik a rendszám, vagy az elkövető is. A képeket pedig ezután el kell juttatni az adott település jegyzőjének, hogy hivatalból eljárjanak a szemetelővel szemben.
 
Ha nincs mód fényképezésre, akkor a rendszámot, a pontos időpontot és helyet kell feljegyezni, majd ezeket az adatokat eljuttatni a megfelelő helyre.
 
Az elmúlt években mi is több szeméthalom felszámolásában segédkeztünk a szemét lerakójának felkutatásával. 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.