Barion Pixel
Szerző: 112Press / Vas MRFK 2020. november 26.

A Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információja alapján állították meg a Volvót Szombathely határában

Kőszeg felé tartott a 86-os és 87-es főút közös szakaszán, Szombathely határában egy Volvo személyautó, amikor hirtelen több rendőrautó kényszerítette megállásra a sofőrt.

Az eset a Tesco hipermarket előtti útszakaszon történt.

v_2a

Feltehetőleg embercsempészt és az utasait fogták el a rendőrök.

v_1a

A Volvónak osztrák rendszáma van.

 

 

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A rendőrök 2020. november 26-án, 14 óra 45 perckor Szombathely külterületén, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák rendszámú személygépkocsit, amelyet egy német állampolgárságú férfi vezetett.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépkocsiban négy férfi utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították őket. Elszámoltatásukat követően, a hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendőrök visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrt a rendőrök előállították, elszámoltatják, majd vele szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indít. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.