Barion Pixel
2018. július 11.

EUROPOL játék bűnözőkkel - kódokkal lehet megszerezni a körözöttek arcképét

Magyar is van a 25 legjobban keresett európai bűnöző között. A futball VB-t kihasználva játék indul, hogy a bűnözők arca is legyen annyira ismert, mint a focisztároké, hogy aztán játékon kívül elkaphassák őket.

Europol játék

Az európai rendvédelmi szervek huszonöt veszélyes, rendőrség elől menekülő bűnöző alkotta keret részvételével létrehozták Európa legkeresettebb bűnözőinek bajnokságát, hogy ők is legalább annyira ismertek legyenek, mint a valódi futballisták. Minél több ember látja az arcukat, annál nagyobb eséllyel fogják el a rendőrök őket.

A cél

A Célkörözési Egységek Európai Hálózata (ENFAST) és az Europol legújabb kampányának egyetlen célja van: a kontinens legkeresettebb bűnözőinek arcát a lehető legtöbb európai polgár számára megmutatni. Ha tudja, hogy néznek ki, felismerheti őket és lehet, hogy éppen az Ön által adott információ alapján kerül közelebb a rendőrség a keresett bűnözők elfogásához.

EUmostwanted

Körözött bűnözők az EUmostwanted oldaláról

Ebben a ligában nem megtisztelő dolog játszani, mivel a játékosok mindegyike valamilyen bűncselekmény elkövetésével érdemelte ki részvételét ebben a bűnözői csapatban. A rendőrség által körözött személyek több mint felét emberölés, a többieket pedig kábítószer-kereskedelem, fegyveres rablás, csalás vagy a fentiek kombinációja miatt keresik.

A játék

A különleges pályán 25 játékos játszik, őket 23 európai ország rendvédelmi szervei körözik. A játék kezdetekor a pálya üres lesz. Acsütörtök reggeli, 8 órás kezdést követően a nemzeti rendvédelmi szervek és az Europol megosztja a kártyákhoz tartozó feloldó kódokat a saját közösségimédia-felületeiken. A kilencedik, egyben utolsó kódot az európai szervezetek 2018. július 14-én, szombaton reggel osztják meg, ezzel válik majd teljessé a csapat a bűnözők kupameccsének lefújása előtt. A játék menetéről további részleteket találhat itt.

Europol játék

A meccs 2018. július 12-én 8 órakor indul. Ha részt szeretne venni a játékban, keresse a feloldó kódokat saját rendőrsége és/vagy az Europol közösségimédia-csatornáin, aztán töltse fel a www.eumostwanted.eu/crimeleague honlapon található felületre.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.