Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. június 25.

Meghalt egy kamionsofőr Balogunyom közelében - a 86-oson állt félre a kamionnal

A 60 év körüli férfi valószínűleg rosszul érezte magát és ezért állt félre a kamionjával a 86-os főúton, a balogunyomi vasúti átkelő közelében.



Úgy tudjuk, hogy pénteken reggel kopogott be valaki a fülkébe, mivel a kamion nem jó helyen állt, de senki nem válaszolt a zörgetésre.

A vezetőfülkében ezután megtalálták a holttestet. A férfin már nem lehetett segíteni.

-A helyszínre riasztott mentőegység egy 60 év körüli férfi halálát állapította meg a helyszínen, újraélesztés megkezdésére sajnos már nem volt lehetőség - válaszolt a 112Press megkeresésére Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat  kommunikációs szervezője.

-A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a haláleset kapcsán semilyen eljárást nem folytat - közölte kérdésünkre Cser Zsófia c. rendőr főhadnagy, sajtóreferens.

Az egyházashetyei motoroshalálnál is felhívtuk a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az, hogy ha valaki rosszul érzi magát vezetés közben, akkor álljon meg és kérjen segítséget, de semmi esetre se folytassa az útját, bízván abban, hogy csak múló rosszullétről van szó.

Korábbi esetek

Egyházashetyénél egy motoros állt meg a dugóban, letámasztotta a motorját, majd összeesett és meghalt. Sorokpolány közelében egy autóvezető állt félre, szólt az utasának, hogy rosszul érzi magát és levegőzik egy kicsit. Egy perc múlva már ő sem élt. Egy bevásárlóközpont parkolójában vett észre járó motorú autóban kormányra dőlő férfit egy kutyasétáltató. Az illetőn már nem lehetett segíteni. Hasonlóan járt egy munkahelye parkolójában, járó motorú autóban megtalált férfi is. Az újraélesztést már nem lehetett elkezdeni.

Volt példa arra is, amikor egy kamionsofőr a volán mögött kapott sztrókot az M86-os autóúton, miközben családtagjával beszélt. Az alattomos betegség megakadályozta a férfit abban, hogy megállíthassa a teherszállítót. (Hiába tudta a sofőr, hogy meg kellene állni, a lába nem engedelmeskedett az agy "utasításainak".) Ő a kórházban hunyt el, miután a szalagkorlát megállította a kamiont.

 

Beszámoltunk olyan esetről is, ahol a sofőr magához hívott mentőt.

2016. decemberében látszólag egy Audi vezetője hajtott végre ámokfutást a szombathelyi 11-es Huszár úton, valójában azonban a férfi elvesztette az eszméletét egy körforgalom előtt a volán mögött és a lába ráneezedett az automata váltós autó gázpedáljára. A sofőr mellett a felesége próbált rémülten segíteni, de az autót végül több tábla letarolása után egy betonoszlop állította meg.

Rosszul érezte magát, haza akart menni - baleset lett a vége

Beszámoltunk olyan esetről is, ahol a sofőr azért ült volán mögé, mert rosszul lett a munkahelyén és haza akart menni. Nem jutott messzire és nem rajta múlt, hogy nem ütött el embereket, amikor az autó az eszméletlen sofőrrel robogott a Csónakázó-tóhoz vezető sétányon.

Címlapképünk illusztráció.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.