Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. június 23.

Motoroshalál: Tanulságos részletek az előzményekről - korábban rovarcsípés miatt már újra kellett éleszteni a férfit

Rosszul lett és meghalt egy motoros 2022.06.22-én Egyházashetye közelében. A férfi egyik motoros ismerőse cikkünk után megkereste szerkesztőségünket és olyan részleteket árult el az esetről, ami több motorosnak is tanulságos lehet.

Az újraélesztésről és a sajnálatos halálesetről tegnap már beszámoltunk, megemlítve, hogy rosszullét miatt állhatott meg a motoros, mielőtt összeesett és az életét a gyorsan érkező segítség sem tudta megmenteni.

A szerkesztőségünket megkereső férfi azt mondta, hogy az Egyházashetye és Borgáta között elhunyt ismerősét évekkel korábban már újra kellett éleszteni, rovarcsípés után. Darázs miatt az élete során többször is életveszélyes állapotba került, mivel allergiás a rovarcsípésre.
 
Emiatt fokozott óvatossággal motorozott. És nagyon valószínű, hogy ez az óvatosság vezetett a halálához.
 
A férfi ugyanis mindent megtett azért, nehogy egy rovar véletlenül beessen a ruhájába és megszúrja. Ezt úgy kell érteni, hogy 4-5 réteg ruhát vett fel motorozáshoz, hogy a darazsaknak esélyük se legyen megcsípni.
 
A Honda motorral Sopron irányába tartott a 84-es főúton, amikor egy halálos baleset miatt torlódásba került, majd terelőútra kényszerült, ahol a szűk úton lassan haladt a forgalom.

A délutáni órákban fülledt meleg volt, a több réteg ruhát viselő motorost pedig nem hűtötte a menetszél és a hőmérséklet a ruha alatt jelentősen megnövekedhetett, ami rosszulléthez, majd halálhoz vezethetett az idős férfinél.
 
A kép illusztráció - Fotó: 112Press
 
Ez egyelőre még csak teória, azonban magyarázatot adhat a történtekre.
 
Olvasónk még egy szomorú adatot is közölt: az elhunyt motoros vasárnap ünnepelte volna a 71. születésnapját.
 
Kiszáradás, hőguta - a motorosok ellensége
 
A biztonságukra ügyelő motorosok védőfelszerelése sajnos kedvez a hőgutának, aminek a tüneteiről és kezeléséről itt olvashatnak bővebben. Fontos, hogy minden esetben mentőt kell hívni, ha a hőguta tüneteit észlelik és a mentő kiérkezéséig is lehetőség szerint hűteni kell a beteget.
 
A kiszáradás ellen fokozottabb folyadékbevitellel lehet védekezni. Az izotóniás italok segítenek pótolni a verejtékkel távozó sókat. A kiszáradt száj egyértelmű jele annak, hogy meg kell állni és inni kell. Ezt sem szabad halogatni. Hasznos tanácsok pl. itt olvashatók.
 
A kép illusztráció, másik helyszínen készült.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.